Ξεκινούν οι πλειστηριασμοί ακινήτων-έτοιμοι οι πρώτοι 2.000 φάκελοι

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Με το άνοιγμα των δικαστηρίων στις 15 Σεπτέμβρη τελειώνει και η περίοδος χάριτος που ίσχυε σχετικά με τους πλειστηριασμούς ακινήτων . Ήδη 2.000 φάκελοι είναι έτοιμοι και οι οποίοι αφορούν σε μη συνεργάσιμους δανειολήπτες.

Στο στόχαστρο οι «μη συνεργάσιμοι δανειολήπτες»

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Καθημερινή, στο στόχαστρο πρόκειται να μπουν οι μη συνεργάσιμοι δανειολήπτες, ενώ οι τράπεζες έχουν ήδη ετοιμάσει 2.000 φακέλους για ακίνητα που πρόκειται

να μπουν άμεσα στην διαδικασία του πλειστηριασμού. Οι εκτιμήσεις αναφέρουν, ότι ο συνολικός αριθμός των σπιτιών που πρόκειται να βγουν «στο σφυρί» ενδέχεται να προσεγγίσει τις 5.000.

Οι πρώτοι πλειστηριασμοί που πρόκειται να πραγματοποιηθούν θα αφορούν σε ακίνητα αξίας 300.000 ή 400.000 ευρώ, ενώ θα αφορούν σε δάνεια που είναι μη εξυπηρετούμενα για περισσότερο από δύο συναπτά έτη.

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες συνηγορούν πως σε πρώτη φάση τουλάχιστον δεν υπάρχει η πρόθεση από τις τράπεζες να υπάρξουν πλειστηριασμοί για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, για τις οποίες τεκμαίρεται πραγματική αδυναμία εξυπηρέτησης του δανεισμού τους, που αφορά σε μικρά ακίνητα, ενώ οι δανειολήπτες δεν διαθέτουν μεγάλη ακίνητη περιουσία.

Κύρος στόχος των τραπεζών είναι να υπάρξει ένας άμεσος μοχλός πίεσης σε όσους αποδεδειγμένα είναι σε θέση να εξυπηρετούν τα δάνεια τους και δεν το πράττουν αξιοποιώντας την παρατεταμένη περίοδο χάριτος που ισχύει εδώ και πολύ καιρό, για τους πλειστηριασμούς των ακινήτων.

Άλλωστε τόσο η κυβέρνηση όσο και οι τράπεζες θέλουν να αποφευχθούν φαινόμενα «Ισπανίας», όπου οικογένειες που αποδεδειγμένα που βρίσκονται σε αδυναμία αποπληρωμής, βλέπουν τα σπίτια τους να βγαίνουν «στο σφυρί» και να τους γίνεται έξωση σε πλείστες των περιπτώσεων με την βίαιη συνδρομή των αστυνομικών δυνάμεων.

Το άρθρο Ξεκινούν οι πλειστηριασμοί ακινήτων-έτοιμοι οι πρώτοι 2.000 φάκελοι εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα