Δόθηκε και η δεύτερη! Το παρασκήνιο στο θρίλερ με τις άδειες

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Κορυφώνεται η διαδικασία στο θρίλερ για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες μετά από την πρώτη νύχτα των οκτώ «μονομάχων» στο κτίριο-φρούριο της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης. Πέρασαν, ήδη, εικοσιτέσσερις ώρες και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες αλλά και με τις χρονομετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της πρόβας για το χρόνο δημοπράτησης κάθε άδειας, χθες δημοπρατήθηκαν οι δυο πρώτες ενώ υπάρχουν εκτιμήσεις πως ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί κατά πάσα πιθανότητα έως σήμερα το βράδυ. Οι τέσσερις νικητές της δημοπρασίας

θα ανακοινωθούν, επισήμως, μόνο όταν ολοκληρωθεί η πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα διαδικασία.

«Βούιξε» το διαδίκτυο

Η φημολογία που ξέσπασε στο διαδίκτυο ήταν έντονη για το ποιοι πήραν την πρώτη αλλά και την δεύτερη άδεια. Τα σενάρια που κυκλοφορούν βασίζονται περισσότερο σε παρά σε πληροφορίες, καθώς υπάρχουν συνθήκες απόλυτης απομόνωσης όλων των εμπλεκομένων στην ίδια τη δημοπρασία.

Μεγάλο ρόλο στις φήμες έπαιξε και η δήλωση του Βαγγέλη Μαρινάκη ο οποίος προσερχόμενος στη Γενική Γραμματεία χθες το πρωί της Τρίτης, σε ερώτηση γιατί δεν έφερε βαλίτσα όπως οι υπόλοιποι απάντησε «γιατί θα βγω πρώτος». Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τη διαδικασία δεδομένου ότι ουδείς εγκαταλείπει το κτίριο μέχρι να δημοπρατηθεί και η τέταρτη άδεια. Η δήλωση, πάντως, φανέρωσε τις προθέσεις του εφοπλιστή να… μπει δυνατά από την αρχή για να αποκτήσει την πρώτη άδεια.

Το σενάριο της… εξόδου

Ένα άλλο σενάριο που κυκλοφόρησε ήταν αυτό της ηρωικής εξόδου με ξαφνική αποχώρηση ενός από τους εμπλεκόμενους από τη Γενική Γραμματεία. Το πρόβλημα σε αυτήν την περίπτωση είναι ότι όποιος προβεί σε μία τέτοια ενέργεια θα πρέπει να… ξεχάσει την εγγυητική επιστολή των τριών εκατομμυρίων ευρώ που θα πάει υπέρ του δημοσίου.

Έλεγχος του «πόθεν έσχες»

Οι νικητές θα είναι οριστικά… νικητές μετά την διενέργεια ελέγχου του «πόθεν έσχες». Σε συνέντευξή του, ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος, δήλωσε χαρακτηριστικά: «η διαδικασία οδηγεί σε προσωρινούς υπερθεματιστές γιατί θα ξαναγίνει έλεγχος του πόθεν έσχες και μέσα σε είκοσι μέρες όσοι κερδίσουν θα πρέπει να καταθέσουν και την πρώτη δόση του τιμήματος. Aπό εκεί και πέρα υπάρχουν ασφαλιστικά μέτρα τα οποία θα εκδικαστούν στις 16 Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια ο υπουργός Επικρατείας μετά και από την τελική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας περί «ακύρωσης του διαγωνισμού», θα βγάλει την τελική υπουργική απόφαση που θα λέει ότι αυτοί είναι οι τέσσερις κάτοχοι άδειας».

Εν ολίγοις, ο υπουργός θα περιμένει το ΣτΕ προτού επισφραγίσει την κατακύρωση των τεσσάρων πανελλαδικών αδειών γενικής στόχευσης στους δικαιούχους τους.

Το άρθρο Δόθηκε και η δεύτερη! Το παρασκήνιο στο θρίλερ με τις άδειες εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα