Ξεκινά η συζήτηση στη Βουλή περί Εξεταστικής Επιτροπής για το Μνημόνιο

Ξεκίνησε η Μεγάλη Εβδομάδα και στη Βουλή τα κόμματα θα συζητήσουν για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, μια πρόταση που υπέβαλαν οι Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να υποστηρίζει: «Δεν επιζητούμε ρεβάνς, δεν επιδιώκουμε να αναδείξουμε τυχόν ποινικές ευθύνες πολιτικών, αναζητούμε πολιτικές ευθύνες και να αναδείξουμε

τους λόγους που η χώρα εισήλθε στα Μνημόνια».

Την κατεύθυνση αυτή έδωσε, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr, ο πρωθυπουργός, σε συνάντηση που είχε με τον Δημήτρη Βίτσα, που προορίζεται για Πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για το πώς εισήλθε η χώρα στα Μνημόνια, το PSI και την πρώτη και δεύτερη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τον Αλέξη Μητρόπουλο που είναι ο κεντρικός εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στην αποψινή συζήτηση στη Βουλή. Μάλιστα, θα πραγματοποιήσει ομιλία το βράδυ στη Βουλή και ο κ. Τσίπρας.

Την κοινή πρόταση των ΚΟ ΣΥΡΙΖΑΑνεξάρτητων Ελλήνων θα καταψηφίσει σύσσωμη η αντιπολίτευση, με την ΝΔ να προτείνει σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής από το 1981, ενώ το ΠΑΣΟΚ επιμένει στη διερεύνηση και της περιόδου Καραμανλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα