Ξαφνικοί έλεγχοι στο δημόσιο για τους «κοπανατζήδες»

Η αρχή έγινε με τις άμεσες απολύσεις και την παύση της μισθοδοσίας των επίορκων, ενώ τώρα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προκειμένου να απομακρύνει προσωπικό στο δημόσιο, ζήτησε αιφνιδιαστικούς ελέγχους στις δημόσιες υπηρεσίες προς εντοπισμό των «κοπανατζήδων». Ήδη, το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης ξεκίνησε τις αιφνιδιαστικές εφόδους, ούτως ώστε να τεθούν αργότερα οι «κοπανατζήδες» σε αργία.

Σύμφωνα με τα «Νέα», σε διάφορες υπηρεσίες του Δημοσίου προχωρούν κλιμάκια του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, για να εντοπιστούν κοπανατζήδες υπάλληλοι με πειθαρχικό

παρελθόν, καθώς και υπάλληλοι που έχουν καταθέσει πλαστά δικαιολογητικά για την πρόσληψή τους. Μετά το εντοπισμό οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι θα λάβουν αμέσως εισιτήριο εξόδου από το δημόσιο.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στελέχη του ΣΕΕΔΔ προχώρησαν σε αιφνιδιαστικό έλεγχο σε διεύθυνση του υπουργείου Οικονομικών , μετά από καταγγελία για υπάλληλο ο οποίος το πρωί χτυπούσε κανονικά την κάρτα του και στη συνέχεια αποχωρούσε για να εργαστεί σε ιδιωτική επιχείρηση.

«Οι έλεγχοι διεξάγονται στο πλαίσιο ενίσχυσης της πειθαρχικής ευθύνης των δημοσίων υπαλλήλων», σημειώνει ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΕΔΔ, Παρασκευάς Νομικός, επισημαίνοντας πως πραγματοποιούνται έλεγχοι κατόπιν καταγγελιών σχετικά με υπαλλήλους που απουσιάζουν αδικαιολόγητα από τις υπηρεσίες ή εμφανίζονται να δηλώνουν συχνές αναρρωτικές άδειες.

Την ίδια στιγμή το ΣΕΕΔΔ πραγματοποιεί και αυτεπάγγελτους ελέγχους σε διάφορους φορείς του δημοσίου, προκειμένου να διερευνήσει τυχόν πειθαρχικές παραβάσεις. Ήδη, το τελευταίο διάστημα ύστερα από αντίστοιχους ελέγχους τέθηκαν σε αργία πέντε εργαζόμενοι του δημοσίου.

Στο μικροσκόπιο του ΣΕΕΔΔ βρίσκονται εξάλλου και 1.900 υποθέσεις δημοσίων υπαλλήλων για τους οποίους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για σοβαρά αδικήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα