«Βροχή» οι προτάσεις για δημοψήφισμα στο γραφείο του Μεϊμαράκη

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Επίσημα πλέον κατατέθηκε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη διενέργεια δημοψηφίσματος με αφορμή τη μικρή ΔΕΗ. Η πρόταση υπογράφεται από όλους τους βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Διαβάστε το κείμενο:

“Πρόταση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος

για ψηφισμένο νομοσχέδιο που ρυθμίζει σοβαρό κοινωνικό ζήτημα σύμφωνα με τα άρθρα 44 παρ. 2 του Συντάγματος και 116 του Κανονισμού της Βουλής

Οι υπογράφοντες βουλευτές προτείνουμε την διεξαγωγή δημοψηφίσματος σύμφωνα με τα άρθρα 44 παρ. 2 του Συντάγματος και 116 του Κανονισμού της Βουλής για το ψηφισμένο νομοσχέδιο με τίτλο “Δημιουργία Νέας Καθετοποιημένης Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας” που ρυθμίζει σοβαρό κοινωνικό ζήτημα με ερώτημα αν οι Έλληνες πολίτες εγκρίνουν το εν λόγω ψηφισμένο νομοσχέδιο. “

Την δική τους πρόταση για δημοψήφισμα σε σχέση με τη μικρή ΔΕΗ κατέθεσαν πριν από λίγο και οι Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές. Το δια ταύτα είναι πανομοιότυπο με αυτό των ΑΝ.ΕΛ ωστόσο στα δύο κείμενα υπάρχει διαφοροποίηση καθώς οι Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί έχουν συμπεριλάβει στο κείμενο και το σκεπτικό.

Το κείμενο της πρότασης εξαντλείται σε τέσσερις γραμμές, γίνεται επίκληση του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής και έχει ως εξής:

«Οι υπογράφοντες βουλευτές προτείνουμε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σύμφωνα με τα άρθρα 44 παρ. 2 του Συντάγματος και 116 του Κανονισμού της Βουλής για το ψηφισμένο νομοσχέδιο με τίτλο “Δημιουργία Νέας Καθετοποιημένης Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας” που ρυθμίζει σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, με ερώτημα αν οι Έλληνες πολίτες εγκρίνουν το εν λόγω νομοσχέδιο».


Ταυτόχρονα, πρόταση για δημοψήφισμα κατέθεσε ξεχωριστά και η Χρυσή Αυγή κάτι που έιχε προαναγγείλει άλλωστε.

Το άρθρο «Βροχή» οι προτάσεις για δημοψήφισμα στο γραφείο του Μεϊμαράκη εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. Τα γεγονότα τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα