Βουλή: Ξεκινά το απόγευμα η συζήτηση για τη ψήφο εμπιστοσύνης

Στις 6 το απόγευμα σήμερα, Τετάρτη ξεκινά στη Βουλή η συζήτηση για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, η οποία θα καταλήξει τα μεσάνυχτα της Παρασκευής με την ψηφοφορία και το ενδιαφέρον να είναι στραμμένο στη στάση που θα κρατήσουν οι ανεξάρτητοι βουλευτές, με την πρώτη τοποθέτηση να αναμένεται από τον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη.

Η κυβέρνηση θα εστιάσει στην ανάγκη πολιτικής σταθερότητας και

να αναδείξει τον οδικό χάρτη της εξόδου της χώρας από το μνημόνιο. Ο πρωθυπουργός θα τοποθετηθεί το βράδυ της Παρασκευής, καθώς θα βρίσκεται στο Μιλάνο συμμετέχοντας στη Σύνοδο Κορυφής για την απασχόληση και την ανεργία.

Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει δώσει το στίγμα των προθέσεών της διά του Αλέξη Τσίπρα, δηλώνοντας ότι «την ψήφο εμπιστοσύνης τη δίνει ο λαός». Από εκεί και πέρα ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να παρουσιάσει τις θέσεις του εν είδει προγραμματικών δηλώσεων, με κορμό τις εξαγγελίες του κ. Τσίπρα από τη Θεσσαλονίκη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας σε συνάντηση στελεχών που συμμετέχουν στην προσπάθεια για τη «Δημοκρατική Παράταξη», μίλησε για εκλογική ετοιμότητα ακόμα και το 2015. «Έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία να οργανώσουμε τα ψηφοδέλτιά μας κατά τρόπο εφάμιλλο με το ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών και αυτό πρέπει να γίνει ήδη από τώρα για το 2016, αλλά ας είμαστε έτοιμοι και για το 2015» είπε.

Άδεια για να παρακολουθήσουν την τριήμερη συζήτηση και ψηφοφορία στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ζήτησαν οι έξι προφυλακισμένοι στον Κορυδαλλό βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Το αίτημα θα συζητηθεί την Τετάρτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα