Βιταμίνη D και θνησιμότητα λόγω έλλειψης

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό Respirology, οι ενήλικοι ασθενείς που εισάγονται στα νοσοκομεία λόγω πνευμονίας, έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να πεθάνουν, εάν εμφανίζουν ανεπάρκεια στη βιταμίνη D. Η βιταμίνη D, είναι γνωστό ότι υπεισέρχεται σε μηχανισμό άμυνας του οργανισμού έναντι των λοιμώξεων.

Οι ερευνητές, από τα Πανεπιστήμια του Waikato και Otago της Νέας Ζηλανδίας, βρήκαν ότι, όταν υπάρχει στον άρρωστο ανεπάρκεια της βιταμίνης D, τότε εμφανίζεται αυξημένη θνησιμότητα τις πρώτες 30 ημέρες μετά την εισαγωγή στο νοσοκομείο

για πνευμονία.

Οι ερευνητές συμπεραίνουν ότι «βελτιωμένη γνώση της βιταμίνης D και του ρόλου της στο ανοσοποιητικό σύστημα, μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερους τρόπους για την πρόληψη και τη θεραπεία της πνευμονίας.

Τώρα χρειάζεται να διερευνήσουμε κατά πόσον τα συμπληρώματα της βιταμίνη D θα μπορούσαν να προσφέρουν κάποια πρόσθετη θεραπεία στην πνευμονία, καθώς και κατά πόσον τα συμπληρώματα θα μπορούσε να βοηθήσουν για την πρόληψη ή τη μείωση της σοβαρότητας της πνευμονίας μεταξύ πληθυσμών υψηλού κινδύνου».

Keywords
Τυχαία Θέματα