Βιοκλιματική Ανάπλαση παιδικής χαράς στο Περιστέρι

Την Προγραμματική Σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Βιοκλιματική Ανάπλαση Ευρύτερου Χώρου 1ης Παιδικής Χαράς», συνολικού προϋπολογισμού 1,2 εκατ. ευρώ, υπέγραψε την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, με το Δήμαρχο Περιστερίου, Ανδρέα Παχατουρίδη, στο Δημαρχείο της πόλης.

Το έργο, το οποίο θα εκτελεστεί στον ευρύτερο χώρο της 1ης Παιδικής Χαράς, καταλαμβάνει ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο του κεντρικού αστικού ιστού του Δήμου Περιστερίου, συνολικής έκτασης 4,7 στρεμμάτων, και αφορά διαμορφώσεις πεζοδρομίων, δαπεδοστρώσεις με βιοκλιματικά υλικά, τοποθέτηση

καθιστικών και λοιπών στοιχείων αστικού εξοπλισμού, δημιουργία νέων και ενίσχυση των υπαρχόντων χώρων φύτευσης, δημιουργία σιντριβανιού και εμπλουτισμό της υφιστάμενης παιδικής χαράς με νέα, σύγχρονα και ασφαλή παιχνίδια.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής στην ομιλία του, αφού επεσήμανε τη σημασία του συγκεκριμένου έργου, που έρχεται να προστεθεί σε σειρά παρεμβάσεων αστικών αναπλάσεων, ύψους 330 εκ. ευρώ, σε όλη την Αττική, τόνισε ότι «σκοπός του έργου είναι να αναζωογονήσει την ευρύτερη περιοχή και να παραδώσει στους πολίτες και στα νέα παιδιά ένα χώρο αναψυχής, όπου θα μπορούν να αθλούνται και να παίζουν με άνεση και ασφάλεια. Με κοινή λογική και σωστό προγραμματισμό έχουμε δημιουργήσει ένα πλεόνασμα που μας επιτρέπει να υλοποιούμε πάσης φύσεως έργα, έργα υποδομών, κοινωνικά, αθλητικά. Χρησιμοποιούμε κάθε διατιθέμενο μέσο και εκμεταλλευόμαστε κάθε διαθέσιμο πόρο για να αντιστρέψουμε την κατάσταση, σεβόμενοι την ποιότητα ζωής του πολίτη».

Στη συνέχεια ο κ. Σγουρός, αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, υποκαθιστώντας το ρόλο της κεντρικής διοίκησης και επεσήμανε ότι «στην περιοχή της Δυτικής Αθήνας έχουμε δώσει ιδιαίτερη προσοχή και βαρύτητα και ως Νομαρχία Αθηνών και ως Περιφέρεια Αττικής, ενώ στο Δήμο Περιστερίου από το 2003 μέχρι σήμερα υλοποιήθηκαν σημαντικά έργα, ύψους 15,5 εκ. ευρώ, χρηματοδοτούμενα τόσο από ιδίους πόρους όσο και από κοινοτικούς πόρους».

Ενώ κατέληξε λέγοντας «Η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται δίπλα στο Περιστέρι, δίπλα στη Δυτική Αθήνα, δίπλα σε όλους τους Δήμους της Αττικής. Με καλή και στενή συνεργασία των δύο βαθμών τοπικής αυτοδιοίκησης προχωράμε το έργο μας. Η Αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να μπει στη λογική του κομματικού σωλήνα».

Ο Δήμαρχος Περιστερίου, κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, αφού ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό, για την πολύτιμη συμβολή του στην υλοποίηση πλήθους έργων στην περιοχή του Περιστερίου και τόνισε ότι «σε μια δύσκολη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση εποχή, που η μνημονιακή ασφυξία έχει επηρεάσει όλες τις οικογένειες, η Περιφέρεια Αττικής υπήρξε πολύτιμος σύμμαχος και υποστηρικτής μας. Το σημερινό έργο έρχεται να προστεθεί σε σειρά έργων που έχει υλοποιήσει στο Δήμο μας, όπως το Άλσος Περιστερίου, ένα έργο με “ταυτότητα”, που ολοκληρώθηκε με τη δική της βοήθεια, το σύγχρονο Κολυμβητήριο, το Βρεφονηπιακό Σταθμό και τα αντιπλημμυρικά έργα που έχουν κατασκευαστεί σε διάφορες περιοχές του Δήμου».

Τέλος, ο κ. Παχατουρίδης αναφερόμενος στη στενή συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα σε Περιφέρεια και Δήμο, επεσήμανε ότι «εφόσον σε μια “κουτσουρεμένη” θητεία υλοποιήθηκαν τόσα έργα, φανταστείτε τι μπορεί να γίνει σε μια ολόκληρη θητεία πέντε χρόνων».

Τον Περιφερειάρχη Αττικής συνόδευσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών, Κώστας Παπαντωνίου, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Κώστας Καράμπελας, καθώς και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Πανταλάκη- Ανδριανοπούλου Ιωάννα, Ερμίδου Γεωργία, Γιαννακάκος Βασίλης και Μαριδάκης Στέλιος, ενώ παρέστησαν ακόμη Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι Περιστερίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα