Καταιγίδα Αθήνα – κακοκαιρία Ντάνιελ: Πολίτες παρασύρονται έξω από το μετρό στον «Ευαγγελισμό»

Αδιανόητες εικόνες από τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, έξω από το μετρό στον «Ευαγγελισμό», με πολίτες να παρασύρονται από νερά, κάνουν τον γύρο του διαδικτύου την τελευταία ώρα. Το βίντεο, είναι τραβηγμένο στην «καρδιά» της Αθήνας.

5 λεπτά δυνατής βροχής στην Αθήνα#καταπληκτική_ποιότητα_ζωής pic.twitter.com/vs9d25INSY

— Ιερώνυμος boss

(@JeronymoBoss2) September 6, 2023

Ασύλληπτα βίντεο από το… κέντρο!

Στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, έξω από το μετρό του Ευαγγελισμού, το δυνατό μπουρίνι κατέλαβε εξαπίνης τους πολίτες που πήγαιναν στις δουλειές και στα σπίτια τους και τα ορμητικά νερά που είχαν σχηματίσει χείμαρρο παρέσυραν τουλάχιστον τρεις-τέσσερις πολίτες που κινδύνεψαν με πνιγμό και σώθηκαν την τελευταία στιγμή από συμπολίτες που βρίσκονταν στο σημείο.

ΗΣΑΠ: Κλειστό το τμήμα Θησείο – Μοναστηράκι, πλημμύρισε με την καταιγίδα

Τροποποιήσεις στα δρομολόγια των συρμών της Γραμμής 1 του Μετρό (ΗΣΑΠ) σημειώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης (6/9) και βρίσκονται σε ισχύ λόγω εισροής μεγάλης ποσότητας υδάτων στην τροχιά στο τμήμα Μοναστηράκι- Θησείο. Η κυκλοφορία προσωρινά διεξάγεται στα τμήματα Πειραιάς- Ταύρος &

Ομόνοια- Κηφισιά. Σημειώνεται ότι από την νεροποντή πλημμύρισαν και δρόμοι πέριξ του σταθμού του ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι.

Ποτάμι η οδός Ηφαίστου στο #Μοναστηράκι στο κέντρο της Αθήνας.

Δεκάδες καταστήματα πλημμυρισμένα.

Χρόνια τώρα τα φρεάτια είναι βουλωμένα από τα σκουπίδια και κάδοι απορριμμάτων δεν υπάρχουν πουθενά στον δρόμο.#κακοκαιρια pic.twitter.com/TklTDT64WC

— Raz Ertsenian (@razertsenian) September 6, 2023

Θερμαινόμενη πισίνα στο σταθμό Μοναστηράκι.
Ευχαριστούμε για όλα Δήμαρχε. pic.twitter.com/cx4HapQWFc

— Antonis (@antonis_pit) September 6, 2023

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία σε Πειραιώς και Ποσειδώνος μετά την ισχυρή καταιγίδα

Κυκλοφοριακά προβλήματα προκάλεσε το απόγευμα της Τετάρτης (6/9) στην Αθήνα η έντονη βροχόπτωση. Ωστόσο, λίγο πριν τις 18.30 αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της οδού Πειραιώς η οποία είχε κλείσει νωρίτερα από την οδό Πέτρου Ράλλη έως και την οδό Χαμοστέρνας. Επιπλέον, άνοιξε και η λεωφόρος Ποσειδώνος, που είχε κλείσει στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Γλυφάδα, από το ύψος της εξόδου προς τη λεωφόρο Συγγρού καθώς και η λεωφόρος Κωνσταντίνου Καραμανλή στο ρεύμα προς Αθήνα. Σημειώνεται ότι προσωρινά έκλεισε και ο σταθμός του Μετρό Ευαγγελισμός, λόγω εισρροής υδάτων στό ανώτερο επίπεδο του σταθμού από τις εισόδους. Οι συρμοί διέρχονται από τον σταθμό χωρίς στάση.

pic.twitter.com/BvzS45L9ez

— meuten (@s_txvd) September 6, 2023

Αρναούτογλου – Κακοκαιρία: Αυτές οι περιοχές στο επίκεντρο μέχρι Πέμπτη απόγευμα

Σε μια ακόμα ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκανε ο Σάκης Αρναούτογλου. Σύμφωνα, με τον χάρτη που ανάρτησε, στο κόκκινο είναι η περιοχή της Θεσσαλίας, με  σημαντικότερα προβλήματα να υπάρχουν στις πορφυρές αποχρώσεις που τις βλέπουμε σε κομμάτια της Λάρισας και του Βόλου. Τέλος, βλέπει επιτέλους τα φαινόμενα να εξασθενούν μετά το μεσημέρι της Πέμπτης.

Η ανάρτηση:

ΠΕΡΙΟΧΕΣ ( ΠΟΡΦΥΡΕΣ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ) ΠΟΥ ΧΡΗΖΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 7/9 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ, ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΒΡΟΧΕΣ ΘΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΟΥΝ ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΙΣΧΥΡΕΣ! ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ.
Με εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου

Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

Στην επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου καιρού προχώρησε πριν λίγο η ΕΜΥ, σύμφωνα με την οποία η κακοκαιρία Daniel θα συνεχιστεί μέχρι αύριο Πέμπτη προκαλώντας πολύ μεγάλα ύψη βροχής.

Πιο αναλυτικά:

Αύριο Πέμπτη 07-09-2023 ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται μέχρι το μεσημέρι στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια και την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως τους νομούς Φθιώτιδας και Βοιωτίας). Ενισχυμένοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο έως τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 6-9-2023, ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα στα ηπειρωτικά.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα καθημερινά τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr και www.hnms.gr). Η επικαιροποίηση των προγνώσεων θα συνεχίσει να γίνεται καθημερινά ανά δωδεκάωρο με τη μορφή εκτάκτων δελτίων που θα αποτελούν συνέχεια του αρχικού εκτάκτου δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.

Keywords
Τυχαία Θέματα