Λάρισα κακοκαιρία Daniel: Εγκλωβισμένοι πολίτες απομακρύνονται με τρακτέρ

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση σε πολλές περιοχές της Λάρισας λόγω της κακοκαιρίας Daniel που πλήττει την περιοχή. Μια από τις περιοχές που βίωσαν στο μέγιστο της κακοκαιρίας ήταν το Σωτήριο Λάρισας. Οι δρόμοι εκεί μετατράπηκαν σε ποτάμια με αρκετούς πολίτες να εγκλωβίζονται στο σπίτι τους. Μετά την υπερχείλιση ρεμμάτων έχουν πλημμυρίσει τα πάντα στην περιοχή με την βροχή να συνεχίζει να πέφτει. Αγρότες της περιοχής βγήκαν στους δρόμους για να βοηθήσουν με τα τρακτέρ και τις «φαγάνες» τους με τις οποίες μάλιστα απεγκλώβισαν αρκετά άτομα για να τους μεταφέρουν σε κτήριο της

κοινότητας όπου είναι όλοι ασφαλείς.

Ο ποταμός Ενιπέας στα Φάρσαλα έχει υπερχε καθώς οι ποσότητες νερού που έρχονται από τα ορεινά της Σκοπιάς είναι πρωτοφανείς.  Στο πλαίσιο αυτό πριν από λίγο, την εκκένωση της Υπέρειας, στη Δημοτική Ενότητα Ενιπέα αποφάσισε η Πολιτική Προστασία με στόχο την προστασία της ανθρώπινης ζωής από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Τεράστιες είναι οι καταστροφές από την κακοκαιρία καινεκρηνεκρη  στην περιοχή του Δήμου Κιλελέρ μεταξύ των χωριών Νέας Λεύκης και Νέων Καρυών, ενώ από το βράδυ αγνοείται ένας νεαρός βοσκός. Σύμφωνα με το onlarissa.gr, ο βοσκός είναι πακιστανικής καταγωγής και ζούσε σε τροχοβίλα στην περιοχή. Στα συγκεκριμένα χωριά, πλημμύρισαν σπίτια, καταστήματα καθώς και άλλες επιχειρήσεις όπως τυροκομεία.

Αποκομμένο το Πήλιο

Ένα τεράστιο κομμάτι δρόμου έχει κοπεί από τα ορμητικά νερά που έφερε η κακοκαιρία Daniel και έχει αποκλείσει πολλά από τα παραλιακά χωριά του Πηλίου. Η μετάβαση στο Βόλο είναι αδύνατη καθώς δεν υπάρχει άλλος δρόμος (!) ενώ υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που χρήζουν άμεσης ιατρικής συμβολής. Έτσι, τα κλιμάκια της ΕΜΑΚ περνούν φορεία με συρματόσχοινα πάνω από το κομμένο κομμάτι του δρόμου, για να διακομισθούν σε νοσοκομεία του Βόλου, όπου υποβάλλονται σε αιμοκαθάρσεις ή άλλες προγραμματισμένες αλλά και έκτακτες ιατρικές εξετάσεις. Η επιχείρηση είναι αδιάκοπη στο Πήλιο ανάμεσα στα Γλυκά Νερά και το χωριό Κοροπή όπου λόγω της κακοκαιρίας «Daniel» έχει καταρρεύσει κομμάτι του δρόμου και η γέφυρα στο σημείο με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η κυκλοφορία. Για τη μεταφορά τους δεν υπάρχει άλλος δρόμος και για αυτόν τον λόγο οι ασθενείς μπαίνουν σε φορείο και σιγά – σιγά από τα σχοινιά τους φέρνουν στην απέναντι πλευρά.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λάρισα, Daniel, Εγκλωβισμένοι,larisa, Daniel, egklovismenoi