Βίντεο ντοκουμέντο από τα χθεσινά επεισόδια στις Σκουριές

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης (19/02) στη θέση Χοντρό Δέντρο της Μεγάλης Παναγίας της βορειοανατολικής Χαλκιδικής, όταν διαδηλωτές επιχείρησαν, κάνοντας καθιστική διαμαρτυρία, να αποτρέψουν τη διέλευση φορτηγών της «Ελληνικός Χρυσός», τα οποία σύμφωνα με τους ίδιους εναποθέτουν απόβλητα, επιβαρυμένα με αρσενικό και μόλυβδο, χωρίς μάλιστα να έχουν τις απαραίτητες άδεις.

Το βίντεο ντοκουμέντο δείχνει πως ακριβώς έγιναν τα επεισόδια στις Σκουριές

και τι συνέβη όταν τα ΜΑΤ, βρέθηκαν απέναντι από κατοίκους της περιοχής. Σε αυτό φαίνονται άντρες των ΜΑΤ να πλησιάζουν τους κατοίκους που έχουν αποκλείσει το δρόμο και να τους σπρώχνουν για να φύγουν. Οι διαδηλωτές κάθονται και άλλοι ξαπλώνουν στο δρόμο.

Να σημειώσουμε πως κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, συνελήφθησαν τρία άτομα - δύο γυναίκες 30 και 47 ετών και ένας άνδρας 55 ετών - που κατηγορούνται ότι απέκλεισαν το δρόμο που οδηγεί στο εργοστάσιο της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές.

Η διάψευση και η ανακοίνωση της αστυνομίας

«Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα αναφερόμενα ότι αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν κατά διαδηλωτών. Αντίθετα, ομάδα ατόμων δε συμμορφώνονταν με συνεχείς αστυνομικές συστάσεις και εντολές να απομακρυνθούν από το σημείο. Οι διατιθέμενες αστυνομικές δυνάμεις δεν προέβησαν σε χρήση δακρυγόνων μέσων εναντίον των διαδηλωτών, αλλά τους απομάκρυναν με την σωματική τους παρουσία».

Keywords
Τυχαία Θέματα