Βγήκαν τα «μαχαίρια» με το ΔΝΤ!

Του Σταύρου Μονεμβασιώτη

Αναπάντεχη εξέλιξη… Λίγες ώρες μετά την υποβολή της νέας πρότασης του υπουργείου Οικονομικών για το αφορολόγητο και τις νέες κλίμακες, λίγο μετά τις διαβεβαιώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι «είμαστε κοντά στο να κλείσουμε το φορολογικό», βγήκαν τα «μαχαίρια»! Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, με μία οξύτατη ανακοίνωση στρέφονται κατά της Ντέλιας Βελκουλέσκου και της υπόλοιπης αντιπροσωπείας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, μιλώντας για «έλλειψη σοβαρότητας»!

​«Έκπληξη προκαλεί, για μία ακόμα φορά, η στάση του ΔΝΤ.

Αυτή τη φορά, οι ισχυρισμοί των στελεχών του αποτελούν παγκόσμια πρωτοτυπία στην οικονομική πολιτική. » Υποστηρίζουν ότι αν το αφορολόγητο μειωθεί πολύ και παράλληλα δοθεί σε όλους ακόμα και σε όσους έχουν εισόδημα πάνω από 40.000 ευρώ, τότε βοηθάμε τους φτωχούς, όχι τους πλούσιους!».

Συνεχίζοντας στο ίδιο κλίμα, οι ίδιοι κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών ανεβάζουν κι άλλο τους τόνους, φτάνοντας στο σημείο να μιλήσουν ακόμη και για έλλειψη σοβαρότητας. Συγκεκριμένα τονίζουν: «Με αυτή την πρωτότυπη (;) άποψη -για την οποία Ανταμ Σμιθ, Τζον Μ​έιναρντ Κ​έινς, Μ​ίλτον Φρ​ίντμαν και άλλοι αντίστοιχοι οικονομολόγοι θα είχαν υπαρξιακό πρόβλημα…- είναι φανερό ότι ο… παραδοσιακός υποστηριχτής των φτωχών του πλανήτη, το Ταμείο δηλαδή, μάλλον δεν διαπραγματεύεται με την ανάλογη σοβαρότητα!».

Θυμίζουμε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (που αρχικά δέχθηκε μεγάλες πιέσεις μέσω του Eurogroup να επιστρέψει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης) είχε ζητήσει την κατάργηση του αφορολόγητου ή στην καλύτερη περίπτωση τη σημαντική μείωση του αφορολόγητου στα επίπεδα των 8.000€ ή 7.000€. Την ώρα που γράφονται αυτές οι λέξεις ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μεταβαίνει στο ξενοδοχείο όπου πραγματοποιούνται οι επαφές με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Keywords
Τυχαία Θέματα