Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο απειλεί με κατάσχεση εργοστασίων

Σε οριακή κατάσταση έχει φτάσει η Βενεζουέλα λόγω των ελλείψεων ακόμα και σε βασικά είδη ανάγκης, με τον πρόεδρο της χώρας Νικολά Μαδούρο να απειλεί με κατάσχεση των εργοστασίων και φυλάκιση τους βιομήχανους.

Αιτία το γεγονός ότι έχει σταματήσει η παραγωγή προϊόντων από τους ιδιοκτήτες τους εν μέσω οικονομικής κρίσης. Μάλιστα μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας σε τρόφιμα και ποτά, η Polar Group σταμάτησε την παραγωγή μπύρας, κατηγορώντας την κυβέρνηση για κακούς χειρισμούς στην εισαγωγή

κριθαριού.

Μιλώντας σε υποστηρικτές του στο Καράκας, ο Μαδούρο είπε ότι η χώρα θα πρέπει να ανακτήσει τα μέσα παραγωγής, απειλώντας ανοικτά με δήμευση τους και φυλάκιση των ιδιοκτητών των εργοστασίων.

«Πρέπει να λάβουμε όλα τα μέτρα, προκειμένου να ανακτήσουμε την ικανότητα παραγωγής, την οποία παραλύει η μπουρζουαζία» είπε ο Μαδούρο. Και συμπλήρωσε:

«Όποιος θέλει να σταματήσει (την παραγωγή) και να σαμποτάρει την χώρα, θα πρέπει να φύγει και αυτοί που το κάνουν αυτό θα πρέπει να φορούν χειροπέδες και να στέλνονται στη φυλακή».

Ας σημειωθεί πως από προχθές, Παρασκευή, ο Μαδούρο έχει κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Από την πλευρά τους υποστηρικτές της αντιπολίτευσης πραγματοποιούν τις τελευταίες ημέρες πορείες στο Καράκας, ζητώντας ψηφοφορία που θα τους επιτρέψει να τον διώξουν από την εξουσία.

Τις ΗΠΑ «βλέπει» πίσω από τους αντιπάλους του

Ο Μαδούρο απαντά για «σχέδιο πραξικοπήματος», θεωρώντας ως …ηθικούς αυτουργούς τις Ηνωμένες Πολιτείες. «Η Ουάσινγκτον ενεργοποιεί μέτρα μετά από αίτημα της φασιστικής δεξιάς στη Βενεζουέλα, που αισθάνεται ενισχυμένη μετά από το πραξικόπημα στη Βραζιλία» δήλωσε.

Ελλείψεις σε τρόφιμα και φάρμακα

Στη Βενεζουέλα επικρατεί το χάος τις τελευταίες εβδομάδες με σοβαρές ελλείψεις σε τρόφιμα και φάρμακα. Μάλιστα πολίτες αναγκάζονται να κάνουν πλιάτσικο στα καταστήματα, ενώ δεν διαστάζουν ακόμα και να δώσουν μάχες σώμα με σώμα για λίγο φαγητό. Δείτε εδώ σχετικό βίντεο.

Keywords
Τυχαία Θέματα