Κατρούγκαλος: Δεν δεχόμαστε ομαδικές απολύσεις-μειώσεις μισθών

Μπορεί να …κατάπιαν το πικρό ποτήρι του Ασφαλιστικού και του Φορολογικού, όμως τώρα τα κυβερνητικά στελέχη εμφανίζονται να δίνουν νέα …μάχη με τους εκπροσώπους των δανειστών για τις ομαδικές απολύσεις και τις μειώσεις μισθών.

Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να γίνουν ομαδικές απολύσεις έδωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, σε τηλεοπτική του συνέντευξή στον ΣΚΑΪ.
«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο

ζητάει ομαδικές απολύσεις, αλλά είναι προφανώς κάτι το οποίο εμείς ποτέ δεν πρόκειται να δεχθούμε» δήλωσε ο κ. Κατρούγκαλος.

Όπως είπε, δεν μειώθηκε καμία κύρια σύνταξη. «Δείξαμε ότι σεβόμαστε τις κόκκινες γραμμές μας» τόνισε.
Συμπλήρωσε ότι αυτή τη στιγμή, δεν είναι στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης μείωση μισθών.

Βερναδάκης: Δεν θα γίνουν μειώσεις μισθών

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ενεργοποίησης του μηχανισμού δημοσιονομικής προσαρμογής, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να γίνουν μειώσεις μισθών στο δημόσιο.
«Όσο θα είναι η κυβέρνηση αυτή, και όσο θα είμαι εγώ, στο μέτρο της αρμοδιότητας μου, μειώσεις μισθών δεν πρόκειται να γίνουν. Δεν μπορεί οι μισθοί να πάνε παρακάτω. Οι μισθοί πρέπει να πάνε παραπάνω» ανέφερε ο κ. Βερναρδάκης.

Όπως επισήμανε ο κ. Βερναρδάκης κάθε ευρώ που χάνεται από το μισθό δημοσίων υπαλλήλων στερείται από την οικονομία από την κατανάλωση. Ο ίδιος εξήγησε ότι, και αν ακόμη χρειαστεί ενεργοποίηση στο μέλλον του μηχανισμού δημοσιονομικής διόρθωσης, τότε θα υπάρξουν εξοικονομήσεις από άλλους πόρους.

Ο αναπληρωτής Υπουργός κατηγόρησε «ένα κομμάτι του ΣΕΒ» ως «Δούρειο Ίππο» του ΔΝΤ, καθώς παραμονές ολοκλήρωσης της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος και ενώ είχε μπει στο τραπέζι με τους εταίρους ο περίφημος «κόφτης», προχώρησε σε μια πρωτοφανή αλλοίωση του ελληνικού μισθολογικού κόστους, εμφανίζοντάς το μεγαλύτερο κατά 5,2 δισ. ευρώ από όσο πραγματικά είναι.

Κατηγόρησε επίσης τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη ότι υιοθέτησε τα στοιχεία αυτά για να σημειώσει ότι «υπάρχει μια διασύνδεση μεταξύ ακραίων κύκλων του ΣΕΒ, ακραίων κύκλων των δανειστών και της Νέας Δημοκρατίας».

Διαβάστε εδώ τι προβλέπει το τρίτο Μνημόνιο για τα εργασιακά και τις ομαδικές απολύσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα