Βάσιμος ο ισχυρισμός για εμπλοκή Γκιουλέν στο πραξικόπημα, λένε οι ΗΠΑ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Sabah, Αμερικανός αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ υποστήριξε, υπό το καθεστώς ανωνυμίας, πως ο ισχυρισμός για εμπλοκή του δικτύου του Τούρκου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου μπορεί να είναι βάσιμος και πως οι κατηγορίες της τουρκικής κυβέρνησης κατά του Γκιουλέν μπορούν να αντιμετωπισθούν ως σοβαρές.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό αξιωματούχο οι φιλανθρωπικές

και εκπαιδευτικές οργανώσεις που έχει ιδρύσει ο Γκιουλέν, έχουν ύποπτη δομή και χρηματοδότηση, η οποία προσομοιάζει στις μεθόδους που χρησιμοποιεί το οργανωμένο έγκλημα προκειμένου να ξεπλύνει χρήματα, ενώ τόνισε πως μάλλον δεν είναι «μία άκακη θρησκευτική κίνηση».

Όπως αναφέρει η Sabah, ο αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, πραγματοποίησε συνέντευξη Τύπου, διατηρώντας όμως την ανωνυμία του, λίγες ημέρες μετά την συνάντηση του Τούρκου υπουργού Δικαιοσύνης με την Αμερικανίδα ομόλογό του, με κύριο θέμα το αίτημα έκδοσης του Γκιουλέν στην Τουρκία.

Το άρθρο Βάσιμος ο ισχυρισμός για εμπλοκή Γκιουλέν στο πραξικόπημα, λένε οι ΗΠΑ εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα