Ιράκ: Στη Μοσούλη οι κυβερνητικές δυνάμεις-καταρρέει το ISIS (Videos)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Στην Μοσούλη μπήκαν σήμερα Ιρακινές δυνάμεις προκειμένου να ανακαταλάβουν την πόλη την οποία ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με τον στρατηγό Τάλεμπ Σεγάτι αλ Κενάνι, διοικητή της ιρακινής αντιτρομοκρατικής, «Αυτή τη στιγμή ξεκινάει η αληθινή απελευθέρωση της Μοσούλης», και τελικός στόχος είναι η πλήρης απελευθέρωση της πόλης.

Ο αλ Κενάνι μίλησε από το χωριό Κογκτζάλι, το οποίο βρίσκεται δίπλα στη Μοσούλη και σήμερα ανακατελήφθη και αυτό από τις ιρακινές δυνάμεις.

Η επιχείρηση για

την ανακατάληψη της Μοσούλης ξεκίνησε στις 17 Οκτωβρίου και σήμερα ο Ιρακινός πρωθυπουργός Χάιντερ αλ Αμπάντι δήλωσε σε διάγγελμά του στην τουρκική τηλεόραση: «Θα σφίξουμε ξανά τον κλοιό γύρω από το ΙΚ από όλες τις πλευρές. Οι τζιχαντιστές δεν θα έχουν οδό διαφυγής, θα μπορούν είτε να πεθάνουν, ή να παραδοθούν».

Οι μαχητές του ISIS, αναφέρουν οι αναλυτές, θα προσπαθήσουν να κρατήσουν την Μοσούλη, που αποτελεί το προπύργιό τους στο Ιράκ, μέχρις εσχάτων. Ήταν από τη Μοσούλη που το 2014 ο Αμπού Μακρ αλ Μπαγκντάντι ανακήρυξε τη δημιουργία του χαλιφάτου.

Οι ειδικές δυνάμεις που μπήκαν στη Μοσούλη αποτελούν την εμπροσθοφυλακή δυνάμεων δεκάδων χιλιάδων ανδρών οι οποίοι προσεγγίζουν την πόλη από βορρά και νότο, υποστηριζόμενοι από την αεροπορία του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Το άρθρο Ιράκ: Στη Μοσούλη οι κυβερνητικές δυνάμεις-καταρρέει το ISIS (Videos) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα