«Βασανισμένος, απομονωμένος και εξορισμένος: Tο παραμύθι ενός μετανάστη στην Ελλάδα

Με την ιστορία του Αιγύπτιου, Ουαλίντ Ταλέμπ, καταπιάνεται το Reuters, το οποίο αναφέρει ότι ήταν «βαρύ το τίμημα για τον Αιγύπτιο μετανάστη που ζήτησε τα δεδουλευμένα του». 

Το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο στο κείμενό του με τίτλο ««Βασανισμένος, απομονωμένος και εξορισμένος: το παραμύθι ενός μετανάστη στην Ελλάδα» γράφει ότι ο Ταλέμπ δέθηκε με αλυσίδες για 18 ώρες, στην διάρκεια των οποίων ο αρτοποιός-αφεντικό του τον βασάνιζε ανελέητα. Για το Reuters άνθρωποι

σαν τον Αιγύπτιο μετανάστη είναι «τα πιο μεγάλα αλλά και πιο αδύναμα θύματα της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα».

«Το ισχύον σύστημα πιο πολύ τους τιμωρεί, παρά τους ανακουφίζει», αναφέρεται καθώς οι μετανάστες στη χώρα μας έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με ρατσιστικές επιθέσεις, καθώς και την απάθεια της ελληνικής αστυνομίας.
Σκιαγραφόντας το συμβάν, το Reuters αναφέρει ότι ο ιδιοκτήτης αρτοποιός και οι δύο συνεργοί του – εκ των οποίων ο ένας ήταν ο γιος του-, «τον έδεσαν με αλυσίδα οκτώ μέτρων, του ακινητοποίησαν το λαιμό και τον οδήγησαν σε μια καρέκλα μέσα σε αποθήκη, όπου και τον βασάνισαν. Πολλές φορές ο Αιγύπτιος έχασε τις αισθήσεις του, όπως κατήγγειλε ο ίδιος. Ο άτυχος μετανάστης δήλωσε ότι τον έσυραν σαν το σκυλί».

Στο δημοσίευμα, γίνεται λόγος και για τον 32χρονο Σουδανό Χασάν Μεκί, ο οποίος υπέστη χάραγμα στην πλάτη, από «αντιμεταναστευτικές ομάδες».

Keywords
Τυχαία Θέματα