Ο «χάρτης» για τις μετεγγραφές φοιτητών

Το ν/σ του υπουργείου Παιδείας που κατατίθεται στη βουλή περιλαμβάνει τις διατάξεις για τις μετεγγραφές φοιτητών μεταξύ πανεπιστημίων, αλλά και την μία επιπλέον εξεταστική που θεσμοθετείται για τους φοιτητές επί πτυχίω.

Το κριτήριο επιλογής των πρωτοετών υποψηφίων για μετεγγραφεί στο επόμενο εξάμηνο αυτής της χρονιάς θα είναι το ύψος του εισοδήματος της οικογένειάς τους, εάν έχουν αδέλφια

που φοιτούν ήδη σε ένα τμήμα της ανώτατης εκπαίδευσης και μπορούν να μετεγγραφούν στην ίδια πόλη και σε αντίστοιχου επιστημονικού αντικειμένου τμήμα μ' αυτό που πέρασαν αρχικά.

Παράλληλα καθιερώνεται από τη φετινή χρονιά η έκτακτη εξεταστική, καθώς οι φοιτητές επί πτυχίω θα μπορούν να δώσουν κάποια μαθήματα που «χρωστούν».

Παράλληλα, παρατείνεται για επτά μήνες η προθεσμία που ορίζεται από τον σχετικό νόμο προκειμένου να εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα που θα καθορίζει τα όργανα, τη διαδικασία, καθώς και τα κριτήρια αξιολόγησης των εκπαιδευτικών της δημόσιας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και τη βαρύτητα των επιμέρους κριτηρίων για την προαγωγική εξέλιξη και την αξιολόγηση της θητείας των εκπαιδευτικών σε θέσεις ευθύνης.

Όπως αναφέρεται στο νομοσχέδιο:

Ως σχολικοί σύμβουλοι επιλέγονται εκπαιδευτικοί της οικείας βαθμίδας με βαθμό Γ΄, δωδεκαετή, τουλάχιστον, εκπαιδευτική υπηρεσία στην πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθμια δημόσια ή ιδιωτική εκπαίδευση, οι οποίοι έχουν ασκήσει διδακτικά καθήκοντα επί δέκα τουλάχιστον έτη, από τα οποία τουλάχιστον πέντε σε αντίστοιχους με την προς κάλυψη θέση τύπους σχολείων της οικείας βαθμίδας.

Ακόμα, αποκλειστικά και μόνο για τις μεταθέσεις του 2013 οι σχετικές αιτήσεις των εκπαιδευτικών υποβάλλονται το αργότερο έως και 31.1.2013.

Τέλος, στο νομοσχέδιο ρυθμίζονται τα θέματα αρμοδιοτήτων του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης και του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.).

Keywords
Τυχαία Θέματα