Ο καρκίνος είναι… αντρική υπόθεση

Σύμφωνα με τα δεδομένα νέας έρευνας, οι άντρες έχουν περισσότερες πιθανότητες να διαγνωστούν με καρκίνο, καθώς και να πεθάνουν από την επάρατη νόσο εν συγκρίσει με τις γυναίκες!

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Σαρόκχ Σαριάτ του ιατρικού κολλεγίου Weill του πανεπιστημίου Κορνέλ, μελέτησαν περιστατικά καρκίνου στις ΗΠΑ μεταξύ των ετών 2003 - 2012 και βρήκαν ότι οι άνδρες ήταν πιο «επιρρεπείς» στο θάνατο από καρκίνο απ’ ό,τι οι γυναίκες.

Οι επιστήμονες μελέτησαν όλα τα είδη καρκίνου εκτός αυτών που εμφανίζονται μόνο σ’ ένα φύλο

(π.χ. του προστάτη στους άνδρες ή των ωοθηκών στις γυναίκες). Όπως διαπίστωσαν, ενώ τα τελευταία 10 χρόνια η αναλογία των θανάτων σε σχέση με τις διαγνώσεις καρκίνων έχει μειωθεί κατά 10% περίπου, οι θάνατοι των ανδρών είναι σταθερά μεγαλύτεροι από τους θανάτους των γυναικών.

Από τις δέκα πιο κοινές μορφές καρκίνου, οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες από τους άνδρες να πεθάνουν, μόνο όταν πρόκειται για καρκίνο της ουροδόχου κύστης.

Η νέα μελέτη δεν ήταν σε θέση να εξηγήσει τις αιτίες πίσω από αυτή τη διαφορά ανάμεσα στα δύο φύλα, αλλά ως πιθανές εξηγήσεις για τον αυξημένο κίνδυνο των ανδρών προβάλλονται το μεγαλύτερο ποσοστό ανδρών που καπνίζουν και πίνουν αλκοόλ. Τέλος, οι άνδρες κάνουν πιο αραιά εξετάσεις σε σχέση με τις γυναίκες, με συνέπεια συχνά οι καρκίνοι των ανδρών να διαγιγνώσκονται σε πιο προχωρημένο στάδιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα