Βαρουφάκης: Να σταματήσει η εχθρότητα μεταξύ Γερμανών και Ελλήνων πολιτικών

«Το παιχνίδι του μουτζούρη πρέπει να τελειώσει», είναι ο τίτλος άρθρου του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, στην οποία καλεί τους Γερμανούς και Έλληνες πολιτικούς να σταματήσει η «ανοικτή εχθρότητα».

Ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ υπενθυμίζει ότι «η Ελλάδα έχει δεσμευθεί να πληρώσει τα χρέη της», ενώ ο ίδιος εκτιμά ότι «από αυτό το τοξικό παιχνίδι επωφελούνται μόνο οι εχθροί της Ευρώπης».

«Πρέπει να σταματήσει, καθώς μόνο τότε θα μπορούσε η Ελλάδα

– με τη στήριξη των Ευρωπαίων εταίρων της, οι οποίοι έχουν συμφέρον από την οικονομική της ανάκαμψη – να επικεντρώσει την προσοχή της στην εφαρμογή αποτελεσματικών μεταρρυθμίσεων και πολιτικών στρατηγικών που ενισχύουν την ανάπτυξη», ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης.

«Αυτό είναι απαραίτητο, προκειμένου η Ελλάδα τελικά να είναι σε θέση να αποπληρώσει τα χρέη της και να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς τους πολίτες της», αναφέρει ο κ. Βαρουφάκης, για να καταλήξει, τονίζοντας εμφατικά ότι «ειδικά Έλληνες και Γερμανοί «έχουν ξεπέσει σε ένα σημείο ηθικής επιδειξιομανίας, αλληλοκατηγοριών και ανοιχτής εχθρότητας».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα