Προσπάθεια ταυτοποίησης των θυμάτων της τραγωδίας της Germanwings με DNA

Συνεχίζεται στη Γαλλία το μακάβριο έργο των ερευνητών και των συνεργείων διάσωσης στις Άλπεις, και πιο συγκεκριμένα στο σημείο συντριβής του αεροσκάφους της Germanwings, προκειμένου να βρουν ότι απέμεινε από τα θύματα προκειμένου να πάρουν DNA για να γίνει η ταυτοποίησή τους και να αποδοθούν στους συγγενείς τους.

Όπως έγινε γνωστό μέχρι τώρα έχουν πάρει DNA

από περίπου τους μισούς από τους 150 επιβαίνοντες. Μετά από έξι ημέρες ερευνών στον τόπο της καταστροφής που σημειώθηκε την περασμένη Τρίτη, οι ερευνητές «απομόνωσαν 78 διαφορετικά DNA», τα οποία θα συγκριθούν με αυτά των οικογενειών των θυμάτων για να γίνει η ταυτοποίηση, δήλωσε χθες, Κυριακή, ο εισαγγελέας της Μασσαλίας Μπρις Ρομπέν.

Αφότου σημειώθηκε η συντριβή του Airbus A320, οι ερευνητές καταβάλλουν προσπάθειες για να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία που θα επιτρέψουν να γίνει η αναγνώριση των θυμάτων, όμως δεδομένης της κατάστασης των στοιχείων που συγκεντρώνονται, το έργο τους είναι δύσκολο.

Ο εισαγγελέας δήλωσε πως η διαμόρφωση μιας οδού πρόσβασης στον τόπο της καταστροφής για οχήματα 4Χ4 ενδέχεται να ολοκληρωθεί έως σήμερα το βράδυ. Η οδός αυτή θα επιτρέψει κυρίως την απομάκρυνση μεγάλων κομματιών της ατράκτου, που είναι δύσκολο να μεταφερθούν με ελικόπτερα.

Πηγή: Ημηρεσία

Keywords
Τυχαία Θέματα