Τζουλιάνι: «Η Χίλαρι κινδυνεύει με ποινικές διώξεις»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Μετά την ήττα στις αμερικάνικες εκλογές, μία δήλωση έρχεται να αποτελειώσει την Χίλαρι Κλίντον. Αφορμή είναι οι ύποπτες ενέργειες που έχουν διαπιστωθεί στο Ίδρυμα Κλίντον και δεν είναι καθόλου απίθανο, η Χίλαρι να έρθει αντιμέτωπη με ποινικές διώξεις. Ο Ρούντολφ Τζουλιάνι, πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης και πολύ στενός συνεργάτης του νέου προέδρου, μίλησε για ενέργειας του Ιδρύματος Κλίντον που ενδέχεται να ήταν παράνομες και μπορεί να στείλουν τη Χίλαρι ενώπιον του νόμου.

Σύμφωνα με τον πρώην εισαγγελέα, τα υπέρογκα ποσά των εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων που συγκέντρωνε το Ίδρυμα, δεν είναι γνωστό από πού προήλθαν και οι έρευνες δεν «άγγιξαν» ποτέ την Κλίντον για να αναζητήσουν την πηγή των χρημάτων.

Ο Τζουλιάνι, μίλησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN με προβληματισμό για τα ποσά που θεωρεί πως έχουν γίνει αντικείμενο κατάχρησης: «Αυτή είναι μια δύσκολη απόφαση. Είναι παράδοση στην πολιτική να αφήνουμε πίσω το παρελθόν. Όμως, από μια άλλη πλευρά, πρέπει να δούμε πόσο σοβαρό είναι».

Το διάσημο Ίδρυμα Κλίντον, ήταν μια δημιουργία του Μπιλ Κλίντον ύστερα από την αποχώρηση του το 2001 από τον Λευκό Οίκο. Το ποσό των δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων που συγκέντρωσε το ζεύγος από το ξεκίνημα του ιδρύματος, ήταν αφορμή ώστε οι αντίπαλοι Ρεπουμπλικάνοι να «πολεμήσουν» τη Δημοκρατική Χίλαρι που πιθανόν εισέπραττε χρήματα υπογείως.

Σύμφωνα με καταγγελίες Ρεπουμπλικανών, κράτη του εξωτερικού είχαν το ρόλο του χορηγού μέσω του ιδρύματος της Κλίντον, όταν η πρώην υπουργός Εξωτερικών, ήταν επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, κάτι που –όπως λένε– εγείρει ζήτημα ασυμβίβαστου.

Ο Τζουλιάνι, που φήμες τον θέλουν στο υπουργείο Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Τραμπ, τόνισε στο CNN πως η ισονομία, είναι μία από τις βασικές αρχές τους και γι’ αυτό τον λόγο τέτοιες υποθέσεις δεν πρέπει να μένουν αδιερεύνητες.

Το άρθρο Τζουλιάνι: «Η Χίλαρι κινδυνεύει με ποινικές διώξεις» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα