Τσίπρας: Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή- Παπούλιας: Η Ευρώπη ζει μια ιστορική περίοδο

Συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο είχαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, σχετικά με τις εξελίξεις των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές.

«Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή, καταθέτουμε προτάσεις και ευελπιστούμε να περάσουμε τον κάβο», είπε αρχικά ο πρωθυπουργός, για να απαντήσει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας: «Η Ευρώπη ζει μια ιστορική περίοδο. Ελπίζω να πετύχετε στην προσπάθειά σας, για να δει καλύτερες ημέρες ο

λαός».

Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας είπε στον κ. Παπούλια: «Είμαστε στο μέσον μιας ουσιαστικής και σκληρής διαπραγμάτευσης. Δεν έχει γίνει κάτι που δεν το περιμέναμε. Αυτό που δεν περιμέναμε ήταν αυτή η ανάταση, η περηφάνια του λαού μας».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, «υπάρχουν ακόμη δύο παράγοντες που βοηθούν την κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση: Οι κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται σε όλη την Ευρώπη για το δίκιο της Ελλάδας, καθώς και οι επαφές που έχει η κυβέρνηση με ηγέτες με στόχο να στηρίξουν τα αιτήματά μας».

«Είμαστε σε κρίσιμη καμπή της διαπραγμάτευσης, καταθέτουμε προτάσεις και ευελπιστούμε να περάσουμε τον κάβο», τόνισε ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε: «Τα παρακολουθώ όλα. Βλέπω τις δυσκολίες. Η Ευρώπη ζει μια ιστορική περίοδο».

«Ελπίζω να πετύχετε στην προσπάθειά σας. Το περιμένει ο λαός, η προσμονή είναι μεγάλη. Ελπίζω να πάνε όλα καλά, για να δει καλύτερες ημέρες ο λαός», κατέληξε ο κ. Παπούλιας.

Keywords
Τυχαία Θέματα