Παππάς: Επιλογή ευρύτατων συναινέσεων ο Παυλόπουλος

Σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, που δημιουργήθηκαν στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, στο άκουσμα της επιλογής του πρώην υπουργού της ΝΔ Προκόπη Παυλόπουλου για τη θέση του προέδρου Δημοκρατίας, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς μίλησε για το εν λόγω ζήτημα.

«Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει σκεπτικισμός

στον κόσμο της αριστεράς, αλλά αυτή η επιλογή έρχεται να αποδείξει ότι η Αριστερά μπορεί να διαμορφώνει ευρύτατες συναινέσεις, και να διαμορφώσει μια νέα λαϊκή ενότητα, απαραίτητο συστατικό της διαπραγμάτευσης», δήλωσε ο κ. Παππάς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «αν δεν υπήρχε αυτή η καθαρή και ευρύτατη λαϊκή υποστήριξη στην στρατηγική της διαπραγμάτευσης, δεν θα ήταν σθεναρή και η στάση της πολιτικής μας ηγεσίας».

«Το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας κλείνει απόψε το βράδυ και στέλνει μήνυμα στο εξωτερικό ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα που έχει και πολιτική σταθερότητα και ευρύτατες συναινέσεις στο εσωτερικό της γύρω από τις θέσεις που διατυπώνει η νέα κυβέρνηση», σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας.

Εξάλλου, αναφερόμενος στις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βολφγκανγκ Σόιμπλε είπε, πως «η κυβέρνηση, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, αποκλείεται να αιτηθεί παράταση του μνημονίου».

Υποστήριξε ότι «ο κ. Σόιμπλε πρέπει να πει στη γερμανική κοινή γνώμη ότι το πρόγραμμα αυτό απέτυχε, να τους πείσει με τέτοιες δηλώσεις -που πολλές φορές υπερβαίνουν τα διπλωματικά εσκαμμένα. Χωρίς μεγάλη επιτυχία, προσπαθεί να αποδώσει το βάρος της μεγάλης ευθύνης που και ο ίδιος έχει».

Ο κ. Παππάς επισήμανε πως «φωνές εντός Ελλάδας, πολιτικές και δημοσιογραφικές, καταπίνουν αμάσητη μία προπαγάνδα που αναπαράγει με ευκολία ότι η Ελλάδα πήγε εκεί χωρίς προτάσεις, η οποία μοναδικό στόχο έχει να σταματήσει η συζήτηση ότι το πρόγραμμα της Ελλάδας απέτυχε. Για παράδειγμα, κανείς δεν μιλάει για το πλεόνασμα του 4,5% και η διαμορφούμενη συναίνεση είναι να μη μιλάνε γι” αυτό».

Keywords
Τυχαία Θέματα