Τσίπρας: Εξήγγειλε διάλογο για την περιφερειακή ανασυγκρότηση της χώρας

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε σήμερα την Καλαμάτα επικεφαλής κλιμακίου υπουργών. Κατά την διάρκεια της συνάντησης του με τον δήμαρχο της πόλης, Παναγιώτη Νίκα, ο πρωθυπουργός εξήγγειλε την πρόθεση της κυβέρνησης να ξεκινήσει μέσα στο 2017 ο διάλογος για την περιφερειακή ανασυγκρότηση της χώρας.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στις

προοπτικές της πόλης της Καλαμάτας σημείωσε ότι διαθέτει ιστορία, όπως και σημαντικές αναπτυξιακές δυνατότητες στην βάση του τουρισμού και της γεωργίας. Ενώ χαρακτήρισε τους Καλαματιάνους ως «αισιόδοξους και πεισματάρηδες».

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στην κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Μορέα σημειώνοντας πως «όταν αναλάβαμε ήταν για δύο χρόνια σταματημένα τα έργα, θα χάναμε τα κονδύλια και θα πληρώναμε πρόστιμο.Καταφέραμε με τη διυπουργική επιτροπή που συστήσαμε να εντάξουμε τον Μορέα στα ΕΣΠΑ.Είναι ένα μήνυμα πως η οριακή έστω επιστροφή στην ανάπτυξη το 2016 και η συνέχιση στην ανάπτυξη το 2017 δεν είναι ένα κενό γράμμα, αλλά μία πραγματικότητα».

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας τόνισε ότι με τον Μορέα αλλάζει η μορφή της πόλης, ενώ επεσήμανε ότι ο Δήμος της Καλαμάτας είναι πλεονασματικός ενώ αναφέρθηκε και στα σημαντικά προβλήματα από τις πλημμύρες, όπως και στις καλλιέργειες της ελιάς από τον δάκο. Επιπρόσθετα αναφέρθηκε στην ανάγκη εκσυγχρονισμού του αεροδρομίου, στην αναγκαιότητα βελτίωσης του δρόμου Καλαμάτας-Μεθώνης, ενώ ζήτησε και την στήριξη της πολιτείας στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

Το άρθρο Τσίπρας: Εξήγγειλε διάλογο για την περιφερειακή ανασυγκρότηση της χώρας εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα