Το παραμύθι των Χριστουγέννων, δεν είναι και τόσο… παραμύθι!

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Από την Ευτυχία ΠαπούλιαΜακάρι να μπορούσαμε να φυλακίσουμε
το πνεύμα των Χριστουγέννων σε ένα βάζο
και να το ανοίγαμε κάθε μήνα.Harlan MillerΈμειναν λίγες ώρες μέχρι να ξημερώσουν Χριστούγεννα, και η μέρα που θα καλωσορίσουμε την επόμενη χρονιά ολοένα και πλησιάζει. Από νωρίς τον Δεκέμβρη όμως, μαζί με τους άγριους δρόμους της πόλης και τα σιδερένια κάγκελα των μπαλκονιών, στολίζονται με έναν παράξενο τρόπο και οι καρδιές μας.Σαν
να προσπαθεί κάποιος να μας δείξει πως εκεί έξω υπάρχει κάτι θείο που ανθίζει μέσα μας, έστω και για μόνο λίγες μέρες, την αγάπη. Ώσπου να γυρίσουμε πάλι στις πόλεις, να έρθουν οι πρώτες μέρες του Γενάρη και να βάλουμε τα κεφάλια μέσα. Τότε επιστρέφει το άγχος, η νευρικότητα μας και αρχίζουμε πάλι από την αρχή να αντιπαθούμε όσους τις ημέρες των γιορτών αντιμετωπίζαμε σαν «ανθρώπους», σαν κάποιους που απλώς δεν είναι τέλειοι κι αξίζουν μια «αγκαλιά», μιαν άλλη αντιμετώπιση.Κάποιοι άλλοι, πιστοί ακόλουθοι αυτής της σκληρής πραγματικότητας, δεν επιτρέπουν στην ψυχή τους να μαλακώσει ούτε αυτές τις άγιες ημέρες, θεωρώντας πως πρόκειται περί υποκρισίας. Αυτοί είναι που χρειάζονται πιο πολύ από όλους μια χριστουγεννιάτικη αγκαλιά και κανένα δώρο, κανένα κουτί γλυκά. Μόνο μια αγκαλιά.Για σκεφτείτε λίγο… Αν οι μικροί αγαπούν τα παραμύθια, τις όμορφες ιστορίες που γαληνεύουν την ψυχή τους και τους παραδίδουν στην αγκαλιά του Μορφέα, δεν θα τα αγαπήσουν οι μεγάλοι; Αν τα παιδιά που δεν μπορεί κανείς να τα κοροϊδέψει, γοητεύονται από τα φωτάκια, τις χριστουγεννιάτικες μουσικές και τον Άγιο Βασίλη που δεν έχουν δει ποτέ, τότε οι μεγάλοι δεν θα την «πατήσουν»;Είναι ωραία τα Χριστούγεννα! Γιατί είναι μια αφορμή να έρθεις κοντά με όσους απομακρύνθηκες, να δείξεις με τις πράξεις σου τη συγγνώμη σου που δεν ήσουν εκεί όταν έπρεπε, όταν οι υποχρεώσεις σε είχαν τραβήξει στον πάτο.
Είναι η ευκαιρία να γράψεις σε ένα χαρτί τους στόχους σου για τη νέα χρονιά, με πρώτο στη λίστα να μην τα παρατήσεις πάλι στα μισά, να μην παρασυρθείς από αδυναμίες και υποσχέσεις ανθρώπων πως θα σε βοηθήσουν. Αυτή τη φορά δώσε στον εαυτό σου την υπόσχεση πως θα παλέψεις για όσα αγαπάς!Ώρα για να δεις ποιους χρειάζεσαι και ποιοι σε κρατούν πίσω, από ποιους πρέπει να ζητήσεις συγχώρεση, με ποιους πρέπει να επαναπροσδιορίσεις τις σχέσεις σου. Χωρίς να κρατάς μίση και κακίες που το μόνο που κάνουν είναι να παράγουν δηλητήριο, φύγε διακριτικά απ’ ό,τι δεν σε κάνει να χαμογελάς.Αν όμως αξίζουν για κάτι αυτές οι μέρες, είναι γιατί βιώνουμε αυτή την καλοσύνη που φωλιάζει στις ψυχές μας! Συναισθήματα που δείχνουν πόσο όμορφα θα ήταν αν αντιμετωπίζαμε τη ζωή και τους ανθρώπους, κάθε μέρα σαν να ήταν Χριστούγεννα.Κι όσοι «σκληροί» αντιστέκονται στο κλίμα, ας έχουν λίγη παραπάνω από την προσοχή μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ, πως οι άνθρωποι δεν έχουν ανάγκη από ρούχα, τρόφιμα και ευχές γραμμένες σε ένα χαρτί.Έχουν ανάγκη από ένα χέρι που θα νιώσουν στον ώμο τους, από μια βόλτα στην χριστουγεννιάτικη πόλη και μια ελπίδα πως κάποιος δεν θα τους πετάξει απλώς ένα κουτί με γλυκά κλείνοντας τους πάλι την πόρτα.Αυτές τις γιορτές, ας ζεστάνουμε τις καρδιές μας αφήνοντας κάτω από το χαλί ό,τι μας βασανίζει! Ας αγκαλιαστούμε όλοι καλωσορίζοντας ακόμα μία φορά το μήνυμα του θείου βρέφους που θέλει την αγάπη να κυριεύει!
Έστω και για λίγο, ας κλείσουμε τα μάτια και ας ανοίξουμε τις πόρτες μας σε αυτό το παραμύθι των γιορτών που για σκεφτείτε λίγο…Αν η αγάπη είναι τελικά ένα παραμύθι, πώς γίνεται να ζωντανεύει κάθε χρόνο αυτές τις μέρες;Καλά Χριστούγεννα!

Το άρθρο Το παραμύθι των Χριστουγέννων, δεν είναι και τόσο… παραμύθι! εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα