Α. Μιχαλάς: Κονδύλι από την Περιφέρεια για κέντρα πρόληψης

15:18 23/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με 120.719,12 ευρώ επιχορηγεί η Περιφέρεια τα κέντρα πρόληψης στα Ιόνια Νησιά, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση της ΕΡΤ Ζακύνθου, βάσει της οποίας, το θέμα της επιχορήγησης των κέντρων αυτών συζητήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, με εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη απασχόλησης-κοινωνικής μέριμνας και εθελοντισμού Αλέκου Μιχαλά.

Μάλιστα σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Ζακύνθου, ο κ.Μιχαλάς, αναφέρθηκε εκτενώς σε όλες τις

κοινωνικές δράσεις της ΠΙΝ, τις οποίες χαρακτήρισε «οριζόντιες», αφού αφορούν ακριβοδίκαια όλα ανεξαιρέτως τα Ιόνια Νησιά, αλλά και «πρωτοποριακές», με το επιχείρημα ότι «κάποιες από αυτές τις δράσεις, γίνονται μόνο στη συγκεκριμένη Περιφέρεια», η οποία, όπως υποστήριξε, «κάνει πράξη την κοινωνική πολιτική που είχε εξαγγείλει προεκλογικά, αλλά και μόλις ανέλαβε καθήκοντα η παρούσα Περιφερειακή αρχή».
Σε ότι αφορά τη πρόβλεψη για τη χρηματοδότηση των κέντρων πρόληψης από τις πιστώσεις της ΠΙΝ, ο κ.Μιχαλάς, επισημαίνει πως «είναι δυνατή, καθώς, έχει να κάνει με την αντιμετώπιση προβλημάτων που απορρέουν από τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών και εφόσον η πραγμάτωση του σκοπού αυτού, ασκείται κατά διαδοχή από τις πρώην νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις στην Περιφέρεια».
Να σημειωθεί ότι τα κέντρα πρόληψης που επιχορηγούνται από την ΠΙΝ, είναι η ΔΗΜΟΠ «Νίκος Μώρος» στην Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας με 20.000 ευρώ, «Η Στοργή» στην Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου με 18.500 ευρώ, ο «Απόπλους» στην Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς-Ιθάκης με 61.236 ευρώ και ο «ΔΙΑΥΛΟΣ» στην Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας με 20.983,12 ευρώ.
Τα ποσά αυτά προσδιορίζονται σύμφωνα με τη σύμβαση του κάθε κέντρου πρόληψης, ενώ η χρηματοδότησή τους, αποτελεί υλοποίηση σχετικής απόφασης του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου, ο οποίος στην 1η συνάντηση των εν λόγω κέντρων στη Λευκάδα (23/9/2015) είχε δεσμευτεί για στήριξη σε σταθερή βάση.
«Πρόκειται για μια άλλη αντίληψη, την οποία εφαρμόζουμε σιγά-σιγά, παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες, καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια η σχέση της περιφερειακής αρχής με τα κέντρα πρόληψης να μην είναι τυπική», ανέφερε από την πλευρά του, ο κ. Γαλιατσάτος, προσθέτοντας ότι «γίνεται πράξη με αυτό τον τρόπο η εξαγγελία για χρηματοδότηση των κέντρων κατά προτεραιότητα και κάθε χρόνο, εξαλείφοντας τον υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα που είχαν θέσει σε εμένα οι εκπρόσωποι των δομών».
Τέλος, να αναφερθεί ότι το θέμα αυτό ψηφίστηκε ομόφωνα από το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων.

Keywords
Τυχαία Θέματα