Τροπολογία για το σύμφωνο συμβίωσης καταθέτει το ΠΑΣΟΚ

Σε κατάθεση δικής του τροπολογίας για το σύμφωνο συμβίωσης, με εισηγητή τον εκπρόσωπό του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, θα προχωρήσει αύριο, Παρασκευή το ΠΑΣΟΚ.

Η κυβέρνηση προωθούσε σχετική τροπολογία, μετά την καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την παράλειψη να επεκταθεί το σύμφωνο συμβίωσης στα ζευγάρια του ιδίου φύλου.

Ωστόσο, την τελευταία στιγμή η τροπολογία

«πάγωσε», καθώς η Νέα Δημοκρατία υπαναχώρησε υπό το βάρος έντονων εσωκομματικών αντιδράσεων.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ανέφερε ότι το κόμμα του θα καταθέσει τροπολογία την Παρασκευή προκειμένου να ψηφιστεί το σύμφωνο συμβίωσης των ομοφύλων ζευγαριών, ενώ σχολίασε και τα περί αφορισμού που είπε ο Μητροπολίτης Πειραιώς.

«Είμαι Εισηγητής εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Διάβασα δημόσια παρέμβαση Μητροπολίτη ότι όσοι στηρίξουμε την ένταξη ομοφύλων ζευγαριών στη Σύμφωνο Συμβίωσης θα μας αφορίσει. Δεδομένου πως εμείς προτιθέμεθα να στηρίξουμε αυτή την πρόταση, είμαστε ολίγον συγκλονισμένοι και για αυτό θα είμαι και πολύ σύντομος», ανέφερε ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα