«Τρομοκρατική επίθεση» με έκρηξη βόμβας στο Τελ Αβίβ

Έκρηξη σημειώθηκε σήμερα μέσα σε ισραηλινό λεωφορείο στο προάστιο Μπατ Γιαμ, του Τελ Αβίβ, χωρίς να προκαλέσει θύματα και χαρακτηρίζεται ως «τρομοκρατική επίθεση», σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία και την εκπρόσωπος της Λούμπα Σάμρι.

Η έκρηξη στο ισραηλινό λεωφορείο νότια του Τελ Αβίβ, προήλθε από ένα ύποπτο αντικείμενο που «έπειτα από εξέταση των εκρηκτικών που βρέθηκαν επιτόπου, συμπεράναμε πως πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση»,

δήλωσε ο εκπρόσωπος Μίκι Ρόζενφελντ.

Η βόμβα για την οποία η ισραηλινή αστυνομία πιστεύει πως τοποθετήθηκε από μαχητικούς Παλαιστίνιους, εξερράγη στο λεωφορείο αφού αυτό είχε εκκενωθεί από τους επιβάτες του.

«Υπήρχαν 12 επιβάτες στο λεωφορείο. Ο οδηγός σταμάτησε αμέσως όταν τον ειδοποίησαν για ένα ύποπτο αντικείμενο. Ήταν μια σακούλα στο πίσω κάθισμα και αμέσως έδωσε εντολή να βγουν όλοι από το λεωφορείο», δήλωσε ο Εϊτάν Φίξμαν, εκπρόσωπος της εταιρείας λεωφορείων Νταν.

Φωτογραφίες δείχνουν τα παράθυρα του οχήματος σπασμένα από την έκρηξη.

Μέχρι στιγμής ουδείς έχει αναλάβει την ευθύνη για την έκρηξη, η οποία είναι το πρώτο τέτοιο περιστατικό αφότου επαναλήφθηκαν τον Ιούνιο οι ισραηλινο-παλαιστινιακές ειρηνευτικές συνομιλίες.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως ένας πυροτεχνουργός της βρισκόταν επιτόπου όταν η σακούλα ανατινάχθηκε, αλλά ουδείς τραυματίσθηκε. Ωστόσο ο πυροτεχνουργός φέρει ελαφρά τραύματα αλλά δεν χρειάσθηκε νοσηλεία, διευκρίνισε η εκπρόσωπος.

Keywords
Τυχαία Θέματα