Τουλάχιστον 4 νεκροί από εκτροχιασμό τρένου στη Ν.Υ.

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ακόμα 63 τραυματίστηκαν το απόγευμα της Κυριακής από εκτροχιασμό πέντε βαγονιών συρμού του Μετρό της Νέας Υόρκης, στην περιοχή του Μπρονξ, κοντά στον ποταμό Χάντσον, σύμφωνα με την Πυροσβεστική και το Δημαρχείο της πόλης.

Οι 11 από τους 63 τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και οι 6 σε σοβαρή, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία.

Τα πέντε από τα επτά βαγόνια του τρένου αυτού της Γραμμής Χάντσον του προαστιακού σιδηρόδρομου Metro

North εκτροχιάστηκαν ακριβώς βόρεια του Μανχάταν, μεταδώσει επικαλούμενη τις αρχές των μεταφορικών μέσων η New York Post.

Στο χώρο του δυστυχήματος έχουν σπεύσει δεκάδες διασώστες, μεταξύ των οποίων περίπου 130 πυροσβέστες και αρχικά υπήρχαν πληροφορίες πως ορισμένα από τα εκτροχιασμένα βαγόνια βρίσκονταν κάτω από την επιφάνεια του νερού, ωστόσο τελικά αποδείχτηκε πως κανένα βαγόνι δεν έπεσε στο ποτάμι.

Τα αίτια του εκτροχιασμού δεν έχουν ακόμα αποσαφηνιστεί, ωστόσο πηγές του CNN αναφέρουν πως υπήρξε πρόβλημα στη λειτουργία των φρένων του συρμού.

Ένας τακτικός επιβάτης της γραμμής δήλωσε στην εφημερίδα ότι του φάνηκε πως το τρένο κινείτο ταχύτερα σήμερα απ΄ ό,τι συνήθως καθώς πλησίαζε στην στροφή για να μπει σε τοπικό σταθμό.

Η λειτουργία της γραμμής αυτής, η οποία ενώνει την πόλη της Νέας Υόρκης με τα προάστιά της, ανεστάλη λόγω του δυστυχήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα