Έφυγε από τη ζωή ο «Πανδέκτης του Λογιστή» Εμμανουήλ Σακέλλης

Έφυγε την Παρασκευή το πρωί ξαφνικά ενώ κοιμόταν από ανακοπή καρδιάς ο καθηγητής και μεγάλος δάσκαλος Εμμανουήλ Σακέλλης ο οποίος ήταν καθηγητής Λογιστικής και Ελεγκτικής του Παντείου Πανεπιστημίου και επίτιμος Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών. Η εξόδιος ακολουθία έγινε χθες Σάββατο 30 Νοεμβρίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νείλου Πειραιά.

Ο Εμμανουήλ Σακέλλης γεννήθηκε στις 24 Νοεμβρίου 1935 στην Όλυμπο Καρπάθου, την οποία σε όλη του την ζωή υπεραγαπούσε.

Ήταν πτυχιούχος της Α.Σ.Ο.Ε.Ε.και της Νομικής Σχολής Αθηνών. Με τα βιβλία του (Πανδέκτης του Λογιστή , Διεθνή Λογιστικά πρότυπα, Ελληνικό Λογιστικό Σχέδιο, Τα έσοδα και έξοδα (Δαπάνες ) των Επιχειρήσεων, Ενοποιημένες Οικονομικές Καταστάσεις , Το κλαδικό Λογιστικό Σχέδιο των Τραπεζών κ.λ.π ) και τα σεμινάρια του μορφώθηκαν πολλές γενιές λογιστών.

Χαμηλών τόνων άνθρωπος, αγαπητός, εργατικός , δραστήριος και με χιούμορ άφησε έργο που θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη χιλιάδων (τουλάχιστον) λογιστών.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας, έκανε την ακόλουθη δήλωση για το θάνατο του Εμμανουήλ Σακέλλη:

«Ο Εμμανουήλ Σακέλλης υπήρξε δάσκαλος για όλους μας.

Δεν δίδασκε μόνο οικονομικές επιστήμες, δίδασκε ήθος και αγάπη για τον τόπο του, για την Όλυμπο. Η απώλεια για την Όλυμπο και για την Κάρπαθο είναι πολύ μεγάλη. Αυτή η αγάπη για τον τόπο του, εξελίχθηκε σε πολυποίκιλη και πολύπλευρη προσφορά.

Με ένα πλούσιο συγγραφικό έργο, με παρεμβάσεις μεστές και ουσιαστικές. Άνθρωπος με ξεχωριστό ήθος, ανιδιοτέλεια και με μοναδικό χιούμορ, αφήνει ανεξίτηλη τη σφραγίδα του.

Στην οικογένεια του, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια.».

Keywords
Αναζητήσεις
μανος σακελης, πανδεκτης σεμιναρια
Τυχαία Θέματα