Τουλάχιστον 16 νεκροί από επιθέσεις αυτοκτονίας στο βόρειο Ιράκ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Βομβιστές αυτοκτονίας του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) επιτέθηκαν κατά κυβερνητικών κτηρίων στην πόλη Κιρκούκ, στο βόρειο Ιράκ. Την ίδια ώρα εξάλλου σημειώθηκε επίθεση αυτοκτονίας και σε σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Ντίμπις, επίσης στο βόρειο Ιράκ με απολογισμό τουλάχιστον 16 νεκρούς.

«Τρεις καμικάζι επετέθησαν κατά του σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στις 06.00 τοπική ώρα, σκοτώνοντας 12 ιρακινούς εργαζόμενους και 4 Iρανούς τεχνικούς», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης.

Την

ευθύνη για τις παραπάνω επιθέσεις ανέλαβε το ΙΚ, οι δυνάμεις του οποίου στη Μοσούλη δέχονται σφοδρή επίθεση από χθες από Κούρδους και Ιρακινούς στρατιώτες.

Η βομβιστική επίθεση στο Κιρκούκ είχε ως στόχο το αρχηγείο της αστυνομίας, αλλά και τα σημεία ελέγχου των δυνάμεων ασφαλείας σε μια πόλη η οποία τελεί υπό τον έλεγχο των κουρδικών δυνάμεων.

Ορισμένοι από τους δράστες ταμπουρώθηκαν σε ισλαμικό τζαμί κοντά στο σημείο της επίθεσης. Άλλωστε σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, εννέα άνδρες «με αφγανικό ένδυμα» κυκλοφορούσαν στον δρόμο στη συνοικία Αντάν. Αυτόπτες μάρτυρες από την πλευρά τους είπαν ότι μικρές ομάδες ενόπλων έχουν εισβάλει σε τεμένη και σε κτήρια σε άλλες συνοικίες της πόλης.

Το άρθρο Τουλάχιστον 16 νεκροί από επιθέσεις αυτοκτονίας στο βόρειο Ιράκ εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα