Τώρα είναι τα δύσκολα

Οι συνομιλίες για την ολοκλήρωση του PSI κρέμονται κυριολεκτικά από μια κλωστή. Η πλευρά των τραπεζών προσπαθεί με την διαπραγματευτική της στάση να «φύγει» από το κούρεμα με τις λιγότερες απώλειες. Ο Πρωθυπουργός έχει βάλει για τα καλά το πιστολά στο τραπέζι απειλώντας ότι σε περίπτωση μη συμφωνίας θα προχωρήσει η ενεργοποίηση της υποχρεωτικής συμμετοχής. Φυσικά αυτό είναι ένα απευκταίο σενάριο

το οποίο εφόσον συμβεί ανοίγει διάπλατα την πόρτα του ευρωπαϊκού φρενοκομείου και φυσικά ανοίγει την πόρτα της ελληνικής χρεωκοπίας.

Συνεπώς το συναινετικό κλίμα που υπήρξε στην διάσκεψη των αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδημου ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να υπάρξει στη συγκεκριμένη συγκυρία. Το κλίμα αυτό βέβαια δεν μπορεί με τίποτα να κρύψει το εκρηκτικό κλίμα που επικρατεί στα κόμματα και στις κοινοβουλευτικές ομάδες. Εκεί στο πρόσεχες διάστημα είναι βέβαιο ότι θα δούμε φυγόκεντρες τάσεις οι οποίες θα πιέσουν ασφυκτικά την συνοχή της κυβέρνησης. Μπαίνουμε στο πιο κρίσιμο εικοσαήμερο της κυβέρνησης Παπαδήμου στο οποίο θα κριθεί και η τύχη της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα