Το Ταμείο Δημοσίου Πλούτου θα πάρει τη θέση του ΤΑΙΠΕΔ

Το ΤΑΙΠΕΔ αλλάζει όνομα και τη θέση του θα πάρει το νέο Ταμείο Δημοσίου Πλούτου, σύμφωνα με όσα υποστήριξε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», η αναπληρώτρια υπουργός επισήμανε ότι «το ΤΑΙΠΕΔ θα μετασχηματιστεί στο νέο ταμείο και πλέον τα έσοδά του δεν θα αξιοποιούνται για τη μείωση του χρέους, αλλά για τη στήριξη της κοινωνικής ασφάλισης».

Πάντως, η κα Βαλαβάνη διευκρίνισε ότι εντός 30 έως 45 ημερών θα έλθει νέο σχέδιο νόμου που θα καθορίζει επακριβώς τη λειτουργία του

νέου Ταμείου. Η αποκρατικοποίηση του ΟΔΙΕ είναι ένας βασικός παράγοντας για τον οποίο επείγεται η κυβέρνηση να αλλάξει άμεσα τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ. Όπως ανέφερε η κα Βαλαβάνη, η εγγυητική του ΟΠΑΠ για τη σύμβαση παραχώρησης της 20ετούς άδειας του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος λήγει αύριο, Τετάρτη. Πρόθεση του υπουργείου είναι να υπογραφεί η σύμβαση με τον ΟΠΑΠ παρόλο που τη χαρακτήρισε «απαράδεκτο κακοτέχνημα». Γι’ αυτό υποστήριξε ότι «πρέπει να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση με τον ΟΠΑΠ και για τον λόγο αυτό η κυβέρνηση θα ζητήσει τρίμηνη παράταση στην εκκαθάριση του ΟΔΙΕ».

Κατά τα άλλα, ο νέος πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, ο έκτος κατά σειρά, Στέργιος Πιτσιόρλας, μιλώντας χθες στη Βουλή τάχθηκε κατά της αποκρατικοποίησης των δικτύων και υποστήριξε ότι «πρέπει να παραμείνουν υπό δημόσιο έλεγχο». «Η πρόσβαση στα δημόσια δίκτυα θα πρέπει να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο», είπε χαρακτηριστικά, ενώ συμπλήρωσε ότι «όσες συμφωνίες δεν έχουν περάσει από τη Βουλή δεν θεωρούνται ολοκληρωμένες για τη διοίκηση του Ταμείου». Η αναφορά αυτή του κ. Πιτσιόρλα έγινε με στόχο τις συμβάσεις των περιφερειακών αεροδρομίων και του Ελληνικού.

Keywords
Τυχαία Θέματα