Το ρύζι στο στόχαστρο του ΥπΑν

Το ρύζι είναι βασικό είδος διατροφής και οι αετονύχηδες εκμεταλλεύονται την ευπιστία του καταναλωτικού κοινού. Το υπουργείο Ανάπτυξης προτίθεται να στείλει στη δικαιοσύνη για διερεύνηση τις υποθέσεις πιθανής αισχροκέρδειας στην αγορά του ρυζιού.

Ο Ειδικός Γραμματέας Εποπτείας της Αγοράς κ. Γιώργος Στεργίου, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, εξήγησε ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου έχουν την απαραίτητη υποδομή για να παρακολουθούν την πορεία των τιμών και το πώς αυτές διαμορφώνονται από το χωράφι στο ράφι και από τον έλεγχο

των στοιχείων προκύπτουν ερωτήματα, όπως αυτό για την τιμή του ρυζιού. Όπως σημείωσε ο ίδιος, η ΥΠΕΑ εδώ και καιρό έχει αποστείλει στην Επιτροπή Ανταγωνισμού στοιχεία για τα νωπά προϊόντα.

Σε ό, τι αφορά στην περίπτωση του ρυζιού, ο ειδικός γραμματέας της ΥΠΕΑ σημείωσε ότι από την έρευνα προέκυψε ότι το μέσο μικτό περιθώριο κέρδους των αλυσίδων σούπερ μάρκετ ήταν υπερδιπλάσιο (ήτοι 40%) από αυτό που επικρατεί στην υπόλοιπη ευρωπαϊκή, αλλά και ελληνική αγορά για άλλα προϊόντα, που είναι στο 20%.

Του Χρήστου Κώνστα

Keywords
Τυχαία Θέματα