Το πρώτο κινητό λειτουργικό Tizen είναι γεγονός...

Μέχρι τώρα είχαμε λειτουργικά συστήματα στα κινητά, πιο γνωστά αναπτυγμένα από εταιρείες άλλοτε ελεύθερα και άλλοτε όχι. Τώρα έφθασε η στιγμή-αν και η αγορά αντιμετωπίζει το γεγονός με δυσπιστία-να δούμε την επόμενη γενιά λειτουργικών στα smartphones, όπως το Τizen.

Η ανάπτυξη του λειτουργικού συστήματος Tizen, που είναι ο φυσικός διάδοχος του MeeGo και προχωράει με πολύ καλούς ρυθμούς, ενώ πλέον έχουμε τη δυνατότητα να δούμε το Tizen

να "τρέχει" σε μια πολύ πρόωρη μορφή, στο δοκιμαστικό που πραγματοποιήθηκε.

Στην δοκιμή το Tizen χρησιμοποιήθηκε σε ένα αρχικό πρωτότυπο κινητό της Samsung, το όποιο έχει έναν dual core ARM επεξεργαστή στα 1.2 GHz και οθόνη, η οποία είναι μεταξύ 4.3 και 4.7 ιντσών με ανάλυση HD.

Βέβαια, να πούμε ότι το Tizen βρίσκεται σε πολύ πρώιμο στάδιο, όμως έχει κάποια πολύ θετικά στοιχεία, που δείχνουν την πολύ καλή δουλειά που έχει γίνει.

Όσον αφορά στο λογισμικό, ο browser του Tizen τρέχει πολύ καλά χωρίς προβλήματα και μάλιστα τα πάει εξαιρετικά με το HTML5, αφού καταγράφει το πολύ υψηλό σκορ των 408 βαθμών.

Επίσης, η λειτουργία και η αναπαραγωγή video βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο, αφού- παρά το ότι είναι σε πρώιμο στάδιο-παίζει video από το Youtube σε HQ χωρίς κανένα πρόβλημα φόρτωσης.

Το UI του Tizen δανείζεται πολλά στοιχεία από το αντίστοιχο UI των συσκευών που έχει βγάλει η Samsung με Android κάνοντας έτσι τη συσκευή πιο φιλική σε χρήστες του Android, στοχεύοντας σε ένα μεγαλύτερο κοινό μελλοντικά στην αγορά.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες το Tizen θα βγει για μια μεγάλη γκάμα συσκευών από entry level για απλούς χρήστες μέχρι high end μοντέλα για τους πιο απαιτητικούς, ανάλογα με την εμπειρία του χρήστη.

Πηγή: technewz.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα