Κουβέλης και Κωνσταντόπουλος δεν δέχονται ενδεχόμενη πρωθυπουργία

Τα σενάρια, που έχουν δει το φως τη δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες και αφορούν τη στελέχωση της θέσης του πρωθυπουργού σε μία ενδεχόμενη κυβέρνηση συνεργασίας, απορρίπτουν οι κ. κ. Φώτης Κουβέλης και Νίκος Κωνσταντόπουλος.

«Πρόκειται για ένα σενάριο χωρίς καμία βάση», σχολίασε ο κ. Κουβέλης μιλώντας στο ραδιοσταθμό Real FM,

επαναλαμβάνοντας ότι δεν μπορεί να πάρει μέρος «σε κυβέρνηση στην οποία δεν θα υπάρχει προγραμματική συμφωνία και δεν θα μετέχει το δεύτερο κόμμα, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ».

Συν τοις άλλοις, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς εκτίμησε ότι «το πιθανότερο είναι ότι θα πάμε σε επαναληπτικές εκλογές». «Ο λαός αποδοκίμασε την πολιτική του μνημονίου και ζήτησε πολιτικές συνθέσεις, αλλά διαπιστώνω ότι δεν βγαίνει τίποτα και θα πάμε σε εκλογές», πρόσθεσε.

Στον ίδιο τόνο και ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος απάντησε με τη φράση «δεν θέλω παιχνίδια με όνομά μου» και μετά τις δηλώσεις του στο Real fm, απέρριψε τα σενάρια πρωθυπουργίας, τονίζοντας πως «απαιτείται από όλους σοβαρότητα και συναίσθηση της ιστορικότητας των στιγμών που περνά η χώρα», ενώ έκανε λόγο για «παιχνίδια σκηνοθετημένων εντυπώσεων σε βάρος του χώρου της Αριστεράς».

Keywords
Τυχαία Θέματα