Το πρόγραμμα του Γιάννη Μώραλη για τον «Πειραιά Νικητή»

Σε ένα Διεθνές Ναυτιλιακό Κέντρο παγκοσμίου εμβέλειας φιλοδοξεί να μετατρέψει τον Πειραιά ο συνδυασμός «Πειραιάς Νικητής» του Γιάννη Μώραλη, ο οποίος έχει συγκεντρώσει κοντά του για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές μερικά από τα πιο ισχυρά ονόματα της πόλης, όπως ο πρόεδρος του «Ολυμπιακού» Βαγγέλης Μαρινάκης

και ο πρώην αντιπρόεδρος της ομάδας, Πέτρος Κόκκαλης. Ο συνδυασμός επικεντρώνεται στην αντιμετώπιση της ανεργίας, τη δημιουργία νέων βιώσιμων θέσεων εργασίας και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, με «σημαία» την ανάπτυξη του λιμανιού και κάθε φύσης δραστηριότητας σχετικής με τη ναυτιλία.

Όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα του «Πειραιά Νικητή», μέσα στην επόμενη πενταετία, ο Πειραιάς έχει όλες τις δυνατότητες να γίνει ένα Ναυτιλιακό Κέντρο αντίστοιχο του Λονδίνου, της Βαρκελώνης και της Σιγκαπούρης, που συγκεντρώνουν έναν μεγάλο αριθμό ναυτιλιακών εταιρειών και σχετικών επιχειρήσεων, τα λεγόμενα ναυτιλιακά πλέγματα ή clusters, όπως είναι ο διεθνής όρος.

Σύμφωνα με μελέτες της Boston Consulting Group και του ΙΟΒΕ, στις οποίες βασίστηκε ο σχεδιασμός του προγράμματος του «Πειραιά Νικητή», η ανάπτυξη της ναυτιλίας στον Πειραιά, με την επιστροφή των ναυτιλιακών εταιρειών και τη δημιουργία νέων συναφών επιχειρήσεων στην πόλη, μπορεί να συνεισφέρει 12,7 δισ. ευρώ το χρόνο και να δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Εάν επιτευχθεί αυτό, ο Γιάννης Μώραλης υποστηρίζει ότι η ανεργία στον Πειραιά πρακτικά θα εξαλειφθεί, ενώ το συνολικό ποσοστό της ανεργίας της χώρας θα μειωθεί κατά το ένα τρίτο.

Ο πρόεδρος της Super League και αντιπρόεδρος του «Ολυμπιακού» ελπίζει να το πετύχει με κεντρικό πόλο ανάπτυξης τη δημιουργία του Διεθνούς Ναυτιλιακού Κέντρου Πειραιά και με την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του λιμανιού, για το οποίο υποστηρίζει τη διατήρηση του δημοσίου χαρακτήρα, με διευρυμένη συμμετοχή του Δήμου στον αναπτυξιακό σχεδιασμό του ΟΛΠ.

Η στέγαση του Κέντρου προτείνεται από τον συνδυασμό να γίνει στον Πύργο του Πειραιά ή αν αποφασιστεί μετά από δημόσιο διάλογο, σε νέο μέγαρο που θα ανεγερθεί στη θέση του κτιρίου, το οποίο αποτελεί σύμβολο εγκατάλειψης και χαμένων ευκαιριών για την πόλη. Έργο του Κέντρου θα είναι να εκπονεί στρατηγικές ανάπτυξης του ναυτιλιακού πλέγματος του Πειραιά και να προωθεί την εκτέλεση των εξειδικευμένων σχεδίων. Ταυτόχρονα, θα υποστηρίζει τις επιχειρήσεις της πόλης, υφιστάμενες και νέες, ενώ θα δραστηριοποιείται και για την προσέλκυση ναυτιλιακών επιχειρήσεων στον Πειραιά, η απουσία των οποίων έχει γίνει ιδιαίτερα αισθητή στην οικονομία της πόλης τα τελευταία χρόνια.

Πρόσθετη πρωτοβουλία για τη δημιουργία των νέων θέσεων εργασίας που θα προκύψουν από τη σχέση του Πειραιά με τη θάλασσα, θα είναι η συμμετοχή του Δήμου σε προγράμματα εκπαίδευσης, κατάρτισης και προώθησης ανέργων σε ναυτικά επαγγέλματα. Οι Έλληνες ναυτικοί έχουν «καλό όνομα» στη διεθνή ναυτιλία, όμως τα τελευταία χρόνια παρατηρήθηκε το φαινόμενο να προτιμούνται για τα πληρώματα ναυτικοί από τρίτες χώρες, καθώς οι αμοιβές τους είναι χαμηλότερες. Σύμφωνα ωστόσο, με τη διεθνή συμφωνία για τα δικαιώματα των ναυτικών, που τέθηκε πρόσφατα σε ισχύ, αποθαρρύνεται πλέον η πρόσληψη φθηνού εργατικού από τρίτες χώρες. Έτσι, ανοίγονται περισσότερες ευκαιρίες για τους Έλληνες ναυτικούς.

Το επόμενο σημείο-κλειδί για την ανάπτυξη και τη δημιουργία βιώσιμων θέσεων εργασίας στον Πειραιά, σύμφωνα με τον συνδυασμό, είναι η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Τόσο για τις υπάρχουσες, όσο και για τις νέες που θα δημιουργηθούν μέσα στην επόμενη περίοδο, το πρόγραμμα του «Πειραιά Νικητή» για τον Δήμο, περιλαμβάνει μια σειρά υποστηρικτικών ενεργειών, όπως εξατομικευμένες υπηρεσίες ενημέρωσης για την εκπόνηση, την υποβολή και τη διαχείρηση επιχειρηματικών σχεδίων, προκειμένου να αξιοποιήσουν διαθέσιμους πόρους από τα Ευρωπαϊκά Ταμεία. Ειδικά για τις νέες επιχειρήσεις, ένας νέος φορέας, η Δομή Στήριξης Νέων Επιχειρήσεων, των λεγόμενων start-ups στην επιχειρηματική ορολογία, θα προσφέρει αντίστοιχη υποστήριξη, ώστε να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ. Ως πρόσθετη πρωτοβουλία στήριξης, ο συνδυασμός εξετάζει τη μείωση των δημοτικών τελών για τις μικρές εμπορικές επιχειρήσεις.

Ο Γιάννης Μώραλης επενδύει ιδιαίτερα στην ανάπτυξη του τουρισμού του Πειραιά και κυρίως στη μεγαλύτερη αξιοποίηση της κρουαζιέρας, που τα τελευταία χρόνια σημειώνει ιδιαίτερη άνοδο. Βασικό πρόβλημα για την οικονομία του Πειραιά είναι ότι δεν συγκρατεί στην πόλη τον μεγάλο αριθμό τουριστών που φτάνουν με κρουαζιερόπλοια. Αν και υπολογίζονται σε 1,8 εκατομμύρια επιβάτες, είναι απλώς διερχόμενοι, αφού τα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος δεν είναι οργανωμένα με τέτοιο τρόπο, ώστε να γίνονται ελκυστικά για τους επισκέπτες.

Ο συνδυασμός, σε συνδυασμό με τα έργα που πραγματοποιεί ο ΟΛΠ για την ανάπτυξη νέων σημείων ελλιμενισμού κρουαζιερόπλοιων, σκοπεύει να προσελκύσει περισσότερους επιβάτες κρουαζιέρας και να τους κρατήσει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στον Πειραιά, με τη δημιουργία ενός σχεδίου δραστηριοτήτων, την προβολή και τη βελτίωση των υποδομών των μουσείων, τη δημιουργία πολιτιστικών διαδρομών και την ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων που σήμερα ουσιαστικά δεν είναι επισκέψιμοι. Επιπλέον, φιλοδοξεί να καθιερώσει τον Πειραιά ως λιμάνι αφετηρίας κρουαζιέρας (home port), καθώς η οικονομία των λιμανιών αυτών επωφελείται από την αυξημένη παραμονή των τουριστών.

Δεύτερος βασικός άξονας του προγράμματος του Γιάννη Μώραλη, είναι η βελτίωση της καθημερινότητας στον Πειραιά, με ένα συνολικό πρόγραμμα αστικών αναπλάσεων και αντιμετώπιση ζητημάτων όπως η καθαριότητα και το κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Εκτός από το πρόγραμμα ανάπλασης του παραλιακού μετώπου, από το λιμάνι μέχρι τα σύνορα του Πειραιά με τη Δραπετσώνα και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, ο «Πειραιάς Νικητής» σχεδιάζει αναπλάσεις σε ολόκληρο το θαλάσσιο μέτωπο. Συγκεκριμένα, στη χερσόνησο της Πειραϊκής, με ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων και ειδικότερα των Κονώνειων Τειχών, δίπλα στα οποία θα δημιουργηθεί περίπατος με ήπια κατασκευή. Στην Ακτή Θεμιστοκλέους, από τη Μαρίνα Ζέας μέχρι τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Στην περιοχή από το Μικρολίμανο μέχρι την Ακτή Δηλαβέρη και το Δελφινάριο, με ανασχεδιασμό με κοινή αισθητική των -συχνά αυθαίρετων- επεκτάσεων των καταστημάτων. Στο πάρκο του Προφήτη Ηλία, όπου θα δημιουργηθεί ένα νέο αξιοθέατο, το Πανόραμα του Πειραιά, από το οποίο οι επισκέπτες θα έχουν θέα σε όλη την πόλη και με σταθερά κυάλια σε χώρους, όπως το σημείο της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας, η Ακρόπολη και το Σούνιο. Επίσης στο Βεάκειο θέατρο, όπου θα εγκατασταθεί Επιμορφωτικό Αστεροσκοπείο.

Από τα μεγάλα έργα που προτείνει ο Γιάννης Μώραλης για τον Πειραιά, είναι και η ανάπλαση του αναξιοποίητου χώρου μεταξύ του Κηφισού και του ΣΕΦ και η ένταξή του στο Μητροπολιτικό Πάρκο του Φαληρικού Όρμου. Σε αυτό το σημείο σχεδιάζεται η κατασκευή νέων αθλητικών εγκαταστάσεων στίβου, που απουσιάζουν από τον Πειραιά. Αθλητικές εγκαταστάσεις προγραμματίζονται για όλα τα Διαμερίσματα της πόλης, με αναβάθμιση των χώρων που υπάρχουν και τη δημιουργία νέων, όπως το νέο κολυμβητήριο που προτείνεται να κατασκευαστεί στο στρατόπεδο Σακελλίωνα, που βρίσκεται σε φάση παραχώρησης στο Δήμο, καθώς και σκοπευτήριο σε χώρο του πέμπτου Διαμερίσματος.

Μικρότερης κλίμακας παρεμβάσεις προγραμματίζονται για τον Πειραιά, με τη θέσπιση κινήτρων για την ανάπλαση των όψεων των κτιρίων και το άνοιγμα κλειστών χώρων, όπως καταστήματα, βιτρίνες, στοές και την εφήμερη χρήση τους για πειραματισμό από νέους καλλιτέχνες.

Το πρόγραμμα του «Πειραιά Νικητή» σχεδιάζει ένα σύνολο κοινωνικών δράσεων για την καταπολέμηση της φτώχειας. Ο συνδυασμός προτάσσει τη συνεργασία του με την Ιερά Μητρόπολη Πειραιά για την επέκταση των ενεργειών στήριξης και επανένταξης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και προτείνει ένα πρόγραμμα στέγασης, με χορήγηση κινήτρων στους ιδιοκτήτες ελεύθερων ακινήτων ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες όσων αντιμετωπίζουν πρόβλημα στέγης.

Για τη βελτίωση της καθημερινότητας τέλος, προγραμματίζεται η δημιουργία μιας νέας σύγχρονης παιδικής χαράς σε κάθε γειτονιά, η αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων για τη δημιουργία πρασίνου, η αναβάθμιση της λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών και η δημιουργία νέων με διευρυμένο ωράριο, ο ανασχεδιασμός της δημοτικής συγκοινωνίας και της καθαριότητας και η δημιουργία ενός συντονιστικού οργάνου ρύθμισης της κυκλοφορίας, ειδικά στην περιοχή του λιμανιού, με ενημέρωση των οδηγών με οθόνες.

Στηρίζουμε τη γυναίκα, τη μητέρα, την οικογένεια του Πειραιά.

Η γυναίκα του Πειραιά αγωνίζεται καθημερινά και ανησυχεί. Ανησυχεί για το αν θα έχει δουλειά, αν είναι υγιής, αν μπορεί να εξασφαλίσει ελεύθερο χρόνο για να προλάβει όλες της τις υποχρεώσεις, αν τα παιδιά της πηγαίνουν σε σχολεία κατάλληλα, αν είναι ασφαλή, αν θα καταφέρει να τα βγάλει πέρα με όλα όσα έχει να ανταπεξέλθει.

Χρέος του Δήμου Πειραιά είναι να βάλει ως προτεραιότητα την παροχή υπηρεσιών ώστε να στηρίξει τις Πειραιώτισσες στον καθημερινό τους αγώνα.

Από την πρώτη στιγμή που θα αναλάβουμε τον Δήμο του Πειραιά, θα αρχίσουμε να υλοποιούμε τις δράσεις που έχουμε σχεδιάσει, ώστε κάθε γυναίκα, κάθε μητέρα του Πειραιά, να βρει τη στήριξη και το κουράγιο που θα τη βοηθήσει να ανταπεξέλθει στο πλήθος των καθημερινών της υποχρεώσεων.

Το πρόγραμμά μας έχει συγκεκριμένες προτάσεις, με ενέργειες που μπορούν να πραγματοποιηθούν σύντομα και δεν χρειάζονται χρονοβόρες διαδικασίες ή μεγάλους προϋπολογισμούς για να φέρουν αποτέλεσμα. Χρειάζονται κυρίως ιδέες, έγνοια και αποφασιστικότητα, ώστε η καθημερινότητα της Πειραιώτισσσας να γίνει πιο εύκολη.

Το πρόγραμμα του Γιάννη Μώραλη για τις γυναίκες

Ενισχύουμε τη γυναικεία επιχειρηματικότητα. Υποστηρίζουμε τις καταρτισμένες Πειραιώτισσες να βρουν εργασία, πληροφορώντας τις για τις υπάρχουσες κενές θέσεις και δίνοντας οδηγίες για το πώς θα τις καλύψουν.Ιδρύουμε άμεσα 3 νέους ολοήμερους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς για να στηρίξουμε τα νέα ζευγάρια, την εργαζόμενη μητέρα και τη γυναίκα.Κατασκευάζουμε σε κάθε γειτονιά μια νέα παιδική χαρά σύγχρονων προδιαγραφών ασφαλείας, ώστε κάθε μητέρα, σε κάθε Διαμέρισμα του Πειραιά, να έχει ένα χώρο διασκέδασης για το παιδί της. Αναβαθμίζουμε και εκσυγχρονίζουμε τις υφιστάμενες παιδικές χαρές και τις εξοπλίζουμε με οικολογικά υλικά και επαρκή φωτισμό.Οργανώνουμε δραστηριότητες με εξειδικευμένους παιδαγωγούς για να περνούν δημιουργικά το χρόνο τους τα παιδιά και οι συνοδοί τους.Δημιουργούμε κέντρο δημιουργικής απασχόλησης με απογευματινή λειτουργία κατά τους θερινούς μήνες, με αθλητικές, πολιτιστικές και περιβαλλοντικές δράσεις (καλοκαιρινό camp), ώστε ο χρόνος των διακοπών να μην φέρνει πρόσθετο άγχος για τις μητέρες.Δημιουργούμε έναν νέο μεγάλο παιδότοπο στο Νέο Φάληρο για την ψυχαγωγία της οικογένειας.Αναπτύσσουμε ενημερωτικό πρόγραμμα για την καταπολέμηση του σχολικού εκφοβισμού (bullying) για να αισθάνονται ασφαλή τα παιδιά και οι μητέρες.Παρέχουμε σε κάθε γυναίκα, άνεργη, ανασφάλιστη ή χαμηλού εισοδήματος, δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες και προληπτικές εξετάσεις μαστογραφίας, τεστ ΠΑΠ και εξετάσεις οστεοπόρωσης, για να διασφαλίσουμε την υγεία τους.Στηρίζουμε τον Ξενώνα Φιλοξενίας για κακοποιημένες γυναίκες, για να μην αισθάνονται απροστάτευτες.Απαλλάσσουμε πλήρως τις πολυτεκνικές, τριτεκνικές και μονογονεϊκές οικογένειες, όπως και τις οικογένειες των ΑμΕΑ, από τα δημοτικά τέλη, για να ενισχύσουμε, έστω και συμβολικά, τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Στη σκέψη μας βρίσκονται, η προσπάθεια, ο αγώνας και η δύναμη που οι γυναίκες του Πειραιά χρειάζονται κάθε μέρα. Με όλες μας τις δυνάμεις, προσπαθούμε να ενισχύσουμε την προσπάθειά τους και να βελτιώσουμε την σπαιτητική καθημερινότητά τους.

Βρισκόμαστε κοντά στην Πειραιώτισσα γυναίκα και μητέρα. Δεν αφήνουμε καμία Πειραιώτισσα να αισθανθεί ανυπεράσπιστη και χωρίς ένα χέρι βοήθειας.

Μαζί με την τρίτη ηλικία. Δίπλα στην τρίτη ηλικία.

Ο παππούς και η γιαγιά, οι γονείς μας, αξίζουν τη φροντίδα και την προσοχή μας. Τους οφείλουμε, όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά, τη ζωή μας, την πόλη μας, την πατρίδα μας. Όχι γιατί είναι απόμαχοι ή ανήμποροι, αλλά γιατί πρέπει να τους ανταποδώσουμε με τη φυσική μας παρουσία, με τη συντροφιά και την υποστήριξή μας, έστω και λίγα από όσα μας έδωσαν.

Ο Δήμος Πειραιά οφείλει να θέσει ως προτεραιότητα την παροχή υπηρεσιών και δράσεων, επωφελώς για τους συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας. Βασικό μας μέλημα, από την πρώτη στιγμή που θα αναλάβουμε τον Δήμο του Πειραιά, θα είναι να προσφέρουμε ένα χέρι βοήθειας, στήριξης και φροντίδας που λείπει από τους ηλικιωμένους Πειραιώτες και τις Πειραιώτισσες. Να ανταποδώσουμε την αγάπη που πήραμε από εκείνους.

Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις με δράσεις που μπορούν να γίνουν άμεσα. Που δεν χρειάζονται πολύπλοκες διαδικασίες για να προχωρήσουν, ούτε πολλά χρήματα. Χρειάζονται μόνο ιδέες και τη διάθεση να δείξουμε το ενδιαφέρον μας για τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Στην προσπάθειά μας να είμαστε κοντά στους ηλικιωμένους του Πειραιά, θα συνεργαστούμε στενά με την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς, όπως και με τις ομάδες που πραγματοποιούν εθελοντικές δράσεις.

Το Πρόγραμμα του Γιάννη Μώραλη για την Υγεία της Τρίτης Ηλικίας

Παρέχουμε σε όλους τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής, Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και Φυσικοθεραπείας σε όλα τα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου.Δημιουργούμε ένα νέο σύγχρονο Κοινωνικό Φαρμακείο, σε συνεργασία με ιδιώτες και τις φαρμακευτικές εταιρείες, ώστε κανείς πολίτης του Πειραιά που έχει ανάγκη, να μη μένει χωρίς τα φάρμακα που χρειάζεται.Στηρίζουμε το Δημοτικό Ιατρείο στην οδό Αγχιάλου και ιδρύουμε νέες μονάδες παροχής πρωτοβάθμιας περίθαλψης σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας.Φροντίζουμε για τη συνταγογράφηση από γιατρό του ΕΟΠΥΥ, στο δημοτικό ιατρείο και στα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης, σε εβδομαδιαία βάση.Επεκτείνουμε και αναβαθμίζουμε το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» για τα ηλικιωμένα άτομα που δυσκολεύονται να μετακινηθούν και αυτά που διαβιούν μόνα.Ενισχύουμε την κοινωνική οικονομία και τις κοινωνικές επιχειρήσεις που παρέχουν υπηρεσίες υγείας και κοινωνικής προστασίας, ειδικά στα άτομα που έχουν ανάγκη, όπως οι ηλικιωμένοι.

Το πρόγραμμα του Γιάννη Μώραλη για την ψυχαγωγία της Τρίτης Ηλικίας

Αναβαθμίζουμε με σύγχρονο εξοπλισμό τα 11 Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης στα 5 Διαμερίσματα του Δήμου Πειραιά και ενισχύουμε τις κοινωνικές τους δράσεις.Δημιουργούμε νέο Κέντρο Αγάπης και Αλληλεγγύης στα όρια του πέμπτου Διαμερίσματος με τον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας.Διοργανώνουμε συχνές δωρεάν μονοήμερες εκδρομές.Πραγματοποιούμε διήμερες ή τριήμερες εκδρομές χωρίς κόστος συμμετοχής.Διοργανώνουμε μουσικές βραδιές στα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης.Αναζητούμε χορηγίες, ώστε να μπορούμε να προσφέρουμε δωρεάν καφέ και αναψυκτικά στα μέλη των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης.

Κρατώντας βαθιά στην καρδιά μας και στο μυαλό μας την αγάπη και τη ζεστασιά που πήραμε από τους ανθρώπους που μας μεγάλωσαν, με όλες μας τις δυνάμεις, τους δίνουμε πίσω λίγη από αυτή τη φροντίδα.

Για να έχουν εξασφαλισμένη ιατρική περίθαλψη, προστασία, παρέα, συντροφικότητα, ψυχαγωγία

Συμπαραστεκόμαστε στην τρίτη ηλικία. Δεν αφήνουμε κανέναν Πειραιώτη και καμία Πειραιώτισσα να αισθανθούν μόνοι και χωρίς υποστήριξη.

Keywords
πειραιας, προγραμμα, βαγγέλης μαρινάκης, super league, τεστ παπ, εκλογες, ολυμπιακος, μαρινακης, boston, group, ιοβε, super, league, συμμετοχή, ολπ, ισχύ, home, κυάλια, Ακρόπολη, θεατρο, σεφ, συγκοινωνιες, σχολεια, χρεος, νέα, τεστ, αμεα, φαρμακεια, εοπυυ, τελη κυκλοφοριας, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, σταση εργασιας, κλειστα επαγγελματα, ωραριο καταστηματων, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, κλειστα σχολεια, αυθαιρετα, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, τελος ακινητων, Καλή Χρονιά, κοινωνικη συμφωνια, εκλογες 2012, η ημέρα της γης, Ημέρα της μητέρας, κοινωνικος τουρισμος, τελος του κοσμου, νεος παπας, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, σχολη ναυτικων δοκιμων, συνταγογραφηση, αμοιβες, αστεροσκοπειο, super league, δελφιναριο, χωρες, αμεα, γυναικα, δουλεια, δωρεαν, εργασια, θαλασσα, ιατρικη, ιοβε, μητερα, οθονες, οικονομια, ολπ, ονοματα, πειραιως, σεφ, σουνιο, τεστ, υγεια, φυσικη, ups, αγαπη, αγχος, αισθητικη, ανεργια, αξονας, βαγγέλης μαρινάκης, βεακειο, βεακειο θεατρο, βρισκεται, γειτονια, γινει, γινονται, γονεις, διαστημα, δυναμη, δημος, δημοσιο, δομη, δραπετσωνα, ευρω, ενημερωση, εργα, εξετασεις, επαγγελματα, ζεας, ζωη, υγιης, ιδεες, ηλικια, υπηρεσιες, θεα, θεσεις εργασιας, κυάλια, κρουαζιεροπλοια, λειτουργια, λειπει, μηνες, μειωση, μυαλο, μονα, ναυτιλια, νεες θεσεις εργασιας, νεες επιχειρησεις, οικογενεια, ορος, ουσιαστικα, παιδι, παιδικη χαρα, παιδια, προγραμματα, συγκεκριμενα, συντομα, σειρα, συμμετοχή, συγχρονο, τεστ παπ, υπουργειο υγειας, τριτη, ισχύ, φαληρο, φαρμακειο, φαρμακα, χερι, χρονος, χαρα, group, αγωνας, super, boston, δημοτικα, δικαιωματα, εκδρομες, ιδιαιτερα, υπουργειο, καρδια, league, ομαδες, θεσεις, υγειας, υλικα, γιαγια
Τυχαία Θέματα