«Πλούτος» του Αριστοφάνη στο Ηράκλειο

Το “Θεατρικό Εργαστήρι” του τμήματος πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου Αττικής σας προσκαλεί, στη θεατρική παράσταση, του έργου του Αριστοφάνη, “ΠΛΟΥΤΟΣ”.

Την 30η Μαΐου και ώρα 20:30, θα είναι η πρεμιέρα, στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο του Δήμου, στην οδό Κουντουριώτη 18α & Νεότητος, στην αίθουσα του θεάτρου.

Οι ημερομηνίες των παραστάσεων είναι: 31 Μαΐου, 1 – 2 & 6 – 7 Ιουνίου,

στις 20:30.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ
Με πολύ σεβασμό, δέος και αρκετό θράσος, το "Θεατρικό Εργαστήρι, φέτος επιχείρησε να προσεγγίσει το τελευταίο από τα διασωθέντα έργα του παππού Αριστοφάνη, τον “ΠΛΟΥΤΟ”.

΄Έργο διαχρονικό και επίκαιρο τώρα όσο ποτέ άλλοτε, αφού περιγράφει την Αθήνα του 388 π.Χ., αμέσως μετά την μεγάλη ήττα της από τους Σπαρτιάτες στον Πελοποννησιακό πόλεμο. Μια πόλη σε κρίση οικονομική, πολιτική, ηθική (καλή ώρα), όπου οι καιροσκόποι, οι επίορκοι πολιτικοί, οι δημόσιοι διπλοθεσίτες και οι ιντριγκαδόροι θησαυρίζουν, κυβερνούν και εκμεταλλεύονται ανθρώπους και καταστάσεις (καλή ώρα ξανά !).

Ο Αριστοφάνης διαμαρτύρεται για λογαριασμό τους, επισημαίνει την κατάπτωση της πόλης, της κοινωνίας και των θεσμών. Ονειρεύεται σαρκάζοντας την αποκατάσταση της δικαιοσύνης, από ένα Θεό από μηχανής, τυφλό, γερασμένο και τρεμουλιάρη που μοιράζει ισότιμα τον πλούτο και δημιουργεί μια κοινωνία ιδανική.

Μια ουτοπία, λοιπόν, που δείχνει όλη την κούραση και την απογοήτευση του ποιητή για το ζοφερό μέλλον της πόλης του, συναισθήματα που ήταν γραφτό να νοιώσουν οι συμπολίτες του 2.500 χρόνια μετά……

Το βαθμό ομοιότητας του έργου με τη δική μας εποχή θα το δείτε στην παράσταση. Η ομάδα μας, δούλεψε με αγάπη και πίστη, για ένα άρτιο αποτέλεσμα, που ελπίζουμε ότι θα απολαύσετε και θα χειροκροτήσετε.

Η Δασκάλα Σκηνοθέτης
Ελευθερία Μπαμπάκου

Keywords
Τυχαία Θέματα