Συναντώνται στα Ιεροσόλυμα Βαρθολομαίος - Φραγκίσκος

Συνάντηση στα Ιεροσόλυμα θα έχουν την Κυριακή οι ηγέτες της ορθόδοξης και της ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και Πάπας Φραγκίσκος.

Στα σημεία της πόλης που θα βρεθούν οι δύο προκαθήμενοι κυματίζουν σημαίες του Ισραήλ, του Οικουμενικού Πατριαρχείου, του Βατικανού και του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Επίσης, σε κεντρικά σημεία έχουν τοποθετηθεί μεγάλες αφίσες με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Πάπα Φραγκίσκο.

Η επίσκεψη θα ξεκινήσει την Κυριακή και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα και γίνεται με την ευκαιρία της 50ης επετείου της ιστορικής συνάντησης

των προκατόχων τους, Οικουμενικού Πατριάρχη Αθηναγόρα και Πάπα Παύλου Στ' στους Άγιους Τόπους.

Η αστυνομία του Ισραήλ λαμβάνει δρακόντεια μέτρα για την ασφάλεια των δύο θρησκευτικών ηγετών. Την Κυριακή θα απαγορευθεί η κυκλοφορία στην περιοχή της παλιάς πόλης των Ιεροσολύμων και σε πολλούς κεντρικούς δρόμους.

Oι δύο προκαθήμενοι θα ανέλθουν στην αίθουσα του θρόνου του Πατριαρχείου, όπου θα δεχθούν τις ευχές των πιστών και θα τους δώσουν την ευλογία τους.

Η επικείμενη συνάντηση πραγματοποιείται μετά από εισήγηση, τον Μάρτιο του 2013 στη Ρώμη, του Πατριάρχη Βαρθολομαίου προς τον νεοεκλεγέντα τότε Πάπα Φραγκίσκο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα