Το πόρισμα για την καταστροφή του Μαρί στην Κύπρο

Το Κακουργιοδικείο Λάρνακας έκρινε ένοχο τον πρώην υπουργό Άμυνας της Κύπρου, Κώστα Παπακώστα, για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας και της πρόκλησης θανάτου εξ’ αμελείας στην υπόθεση της έκρηξης στο Μαρί τον Ιούλιο του 2011, η οποία είχε αποτελέσει κομβικής σημασίας πλήγμα για την κυπριακή οικονομία.

Οι Ανδρέας Νικολάου, Χαράλαμπος Χαραλάμπους και Αντρέας Λοϊζίδης κρίθηκαν επίσης ένοχοι από το δικαστήριο με την κατηγορία της πρόκλησης θανάτου εξ αμελείας. Τα τέσσερα άτομα κρίθηκαν προφυλακιστέα τουλάχιστον

μέχρι τις 24 Ιουλίου, οπότε και θα παρουσιαστούν εκ νέου στο δικαστήριο για να ζητήσουν, εάν το επιθυμούν, μετριασμό της ποινής τους. Συγκεκριμένα, στον κ. Παπακώστα αναγνωρίστηκε ευθύνη για την μη ασφαλή φύλαξη φορτίου ιρανικών πυρομαχικών, το οποίο εξερράγη στις 11 Ιουλίου 2011.

Από την άλλη, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου και ευρωπαίος επίτροπος, Μάρκος Κυπριανού, απαλλάχθηκε από την κατηγορία της αμέλειας. Αθωωτική ήταν η απόφαση επίσης για τον ο πρώην βοηθό αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, Σάββα Αργυρού.

Έξω από το Κακουργιοδικείο της Λάρνακας είναι μαζεμένοι συγγενείς των θυμάτων της έκρηξης στην Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, οι οποίοι φώναζαν «Δολοφόνοι – Δολοφόνοι».

Keywords
Τυχαία Θέματα