Το κρέας αλόγου «χτύπησε» και την Ελλάδα

Σε κατάσταση συναγερμού η Ελλάδα, με αιτία το διατροφικό σκάνδαλο με το κρέας αλόγου. Ήδη ο ΕΦΕΤ έχει εντοπίσει ύποπτες ποσότητες κρέατος σε αποθήκη, από τις οποίες, δείγματα, έστειλε ήδη για έλεγχο στο Χημείο

του Κράτους.

Παράλληλα, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για εισαγωγή και διακίνηση κρέατος αλόγου στη χώρα μας.

Σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία», ο ΕΦΕΤ αναζητά δύο εταιρείες-«φαντάσματα» που εισήγαγαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη άγνωστες ποσότητες αλογίσιου κρέατος σε μορφή κατεψυγμένων μπαλών κιμά από τη Βουλγαρία. Οι ιδιοκτήτες αναζητούνται όχι για την πώληση αλογίσιου κρέατος αλλά για την παρουσίασή του ως μοσχαρίσιου. Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε στην οικονομική αστυνομία υπό την εποπτεία του αγορανομικού εισαγγελέα.

Ο ελληνικός συναγερμός έρχεται τη στιγμή που αποσύρονται από ακόμη 24 χώρες στην Ασία και την Καραϊβική, τα κεφτεδάκια του ομίλου επίπλων και ειδών οικιακού εξοπλισμού IKEA, μετά τον εντοπισμό κρέατος αλόγου σε δείγμα στην Τσεχία.

Αξίζει να σημειωθεί πως τη Δευτέρα, συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες, οι υπουργοί Γεωργίας των 27 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αφορμή το διατροφικό σκάνδαλο με το κρέας αλόγου, που λαμβάνει καθημερινά όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα