Το ΙΚΑ ασφαλίζει με… βερεσέ

Σοκ έχει προκαλέσει η αποκάλυψη του Διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτου Σπυρόπουλου ότι το ΙΚΑ «πουλά ασφάλιση επί πιστώσει», αφού οι ασφαλιστικές οφειλές των επιχειρήσεων προς το ΙΚΑ, ξεπερνούν ήδη τα 5 δις Ευρώ. Η απόκλιση δηλωθεισών – καταβληθεισών ασφαλιστικών εισφορών να ξεπερνά το 30% κατά μέσο όρο δήλωσε ο κ. Σπυρόπουλος.

Γι’ αυτό το ΙΚΑ αποφάσισε να αλλάξει το σύστημα δήλωσης των ασφαλιστικών εισφορών και στο εξής θα γίνεται αυτόματος έλεγχος των επιχειρήσεων και η καταβολή των εισφορών θα γίνεται ταυτόχρονα με τη δήλωσή τους..

Όσον αφορά τις πλαστές συντάξεις, σημείωσε ότι μεταξύ 2011 και 2012 κόπηκαν 20.000 ασφαλιστικά δικαιώματα. Αυτή την εποχή το ΙΚΑ ξεψαχνίζει τις υποθέσεις συντάξεων χηρείας. Πολλοί χήροι και χήρες ξαναπαντρεύονται, αλλά δεν το δηλώνουν. Το ΙΚΑ διασταυρώνει τώρα τα στοιχεία με τα ληξιαρχεία ώστε να διαπιστωθεί ποιες από τις 270 χιλιάδες συντάξεις καταβάλλονται κανονικά και ποιες παράτυπα. Το κόστος για τις πλαστές συντάξεις ξεπερνά τα 130 με 140 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο...

Keywords
Τυχαία Θέματα