Το αδιέξοδο κι οι κόκκινες γραμμές των ναυτεργατών

Σε νέο αδιέξοδο κατέληξε η συνάντηση του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστή Μουσουρούλη, με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ. Μάλιστα, οι «κόκκινες γραμμές» που θέτουν οι ναυτεργάτες φαίνεται να εστιάζονται στις ατομικές συμβάσεις των κατώτερων πληρωμάτων της ποντοπόρου ναυτιλίας, στη μείωση των οργανικών συνθέσεων τους χειμερινούς μήνες στα πλοία της Αδριατικής και της ακτοπλοΐας, καθώς και στην κατάργηση της δεκάμηνης υποχρεωτικής δρομολόγησης των πλοίων.

Από την πλευρά του, ο υπουργός δήλωσε πως η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη

να υλοποιήσει κάποια από τα αιτήματα της ΠΝΟ. Πιο συγκεκριμένα, υποσχέθηκε να δρομολογηθεί η καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλονται και την ανεξαρτησία του Οίκου Ναύτου, με τα στελέχη της ΠΝΟ να ζητούν γραπτώς τις προτάσεις του υπουργού προκειμένου να τις παρουσιάσουν στα υπόλοιπα μέλη.

Σε κάθε περίπτωση, το πρωί της Τρίτης θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας προκειμένου να καθοριστεί η περαιτέρω εξέλιξη των κινητοποιήσεων, με τον υπουργό να εκτιμά πως οι ναυτεργάτες θα αποφασίσουν την παύση της απεργίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα