Το 52% λέει πως η πολιτική Μέρκελ διαλύει την Ευρώπη

Δε βλέπουν με καλό μάτι οι έλληνες πολίτης την Άνγκελα Μέρκελ. Οι αρνητικές απόψεις υπερισχύουν στη δημοτικότητα της Γερμανίδας καγκελαρίου με μόνο 1 στους 4 συμμετέχοντες στην έρευνα να έχουν (σίγουρα ή μάλλον) θετική γνώμη. Διχασμένο καταγράφεται το εκλογικό σώμα ως προς το εάν θα βοηθήσει η επίσκεψή της στη χώρα μας την κυβέρνηση, πολιτικά ή επικοινωνιακά.
Στην έρευνα της Pulse για λογαριασμό της εφημερίδα «Το Ποντίκι» καταγράφεται πως οι μισοί

Έλληνες εκλογείς, συμφωνούν με την άποψη που διατύπωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την οποία η πολιτική της Άνγκελα Μέρκελ διαλύει την Ευρώπη – αν και ο 1 στους 3 διαφωνεί. Τέλος, η συντριπτική πλειονότητα θα
επιθυμούσε να θέσει ο πρωθυπουργός το θέμα του κατοχικού δανείου στη Γερμανίδα ομόλογό του.

Την Παρασκευή στην Αθήνα η Μέρκελ με τον κόσμο στο δρόμο

Με επιφυλακτική έως εχθρική – αλλά όχι «πολεμική» – διάθεση, αναμένεται να υποδεχθεί η ελληνική κοινωνία τη Γερμανίδα καγκελάριο κατά την προσεχή επίσκεψή της στη χώρα μας. Με κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας απαντούν τα κόμματα της Αριστεράς και φορείς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε συλλαλητήριο την Παρασκευή (11/04) στις 17.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος και σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι «η επίσκεψη της καγκελαρίου Μέρκελ στην Αθήνα, γίνεται για να υποστηρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, ενόψει των εκλογών. Για να επιβραβεύσει το καταστροφικό κυβερνητικό έργο, να επιτηρήσει την συνέχιση της λιτότητας, να επιθεωρήσει αν χαρίστηκαν οι τράπεζες στα συμφέροντα, αν δόθηκε για ψίχουλα η δημόσια περιουσία, αν έπεσαν οι μισθοί στο επίπεδο της Βουλγαρίας».

Και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ίδιο σημείο στις 17.30.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται εντός των προσεχών ωρών να εκδοθεί απόφαση από την ΕΛ.ΑΣ. με την οποία να απαγορεύει για λόγους ασφαλείας τις πορείες στο κέντρο της Αθήνας αύριο Παρασκευή.

Όλη η έρευνα ΕΔΩ

Keywords
Τυχαία Θέματα