Την θετική έκπληξη επιζητά ο Βενιζέλος

Της Στεφανίας Μουρελάτου

Την θετική έκπληξη αναμένει από την κάλπη των ευρωεκλογών το ΠΑΣΟΚ. Στο επιτελείο της Χαριλάου Τρικούπη οι καλές επιδόσεις των υποψήφιων περιφερειαρχών και δημάρχων, που προέρχονται από την ευρύτερη δημοκρατική παράταξη και στηρίχθηκαν διακριτικά από το ΠΑΣΟΚ , γέμισε χαμόγελα αλλά και προσδοκίες.

Σε 8 περιφέρειες και στους δυο μεγάλους δήμους Αθήνας και Θεσσαλονίκης,

που παγίως αποτελούν κρίσιμη παράμετρο για τις πολιτικές εντυπώσεις, το ΠΑΣΟΚ θα έχει παρουσία. Βεβαίως στη Χαριλάου Τρικούπη αναγνωρίζουν ότι η προσωπική εμβέλεια πολλών υποψηφίων έπαιξε ρόλο στο θετικό αποτέλεσμα, αλλά θεωρούν ότι αποδείχτηκε ότι υπάρχουν ρίζες του ΠΑΣΟΚ στην κοινωνία.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιμένει στο δίλημμά του ότι η ψήφος στις ευρωεκλογές δεν πρέπει να βγάλει απονομιμοποιημένη την Κυβέρνηση και να μην διασαλεύσει την πολιτική σταθερότητα, που αποτελεί βασική προϋπόθεση για να βάλει η κυβέρνηση σε πρώτο πλάνο τις πολιτικές για την ανάπτυξη, την τόνωση της απασχόλησης και την αποκατάσταση των αδικιών του Μνημονίου. Παράλληλα, δεν κάνει πίσω στην πολεμική του προς τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιχειρεί την έφοδο στην εξουσία και προ αυτού του στόχου δεν θα διστάσει να διακυβεύσει τις θυσίες των πολιτών.

Στην τελική ευθεία προς την κάλπη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απηύθυνε κάλεσμα πανστρατιάς των κομματικών στελεχών στοχεύοντας στην μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση και άρα την καλύτερη δυνατή εκλογική επίδοση. «Το ΠΑΣΟΚ που εκφράζεται και αγωνίζεται μέσα από το ψηφοδέλτιο της Ελιάς στις ευρωεκλογές έθεσε το κεντρικό ζήτημα: την ανάγκη να διασφαλισθεί η προοδευτική σταθερότητα της χώρας με εγγυητή μια ισχυρή δημοκρατική παράταξη. Είναι συνεπώς τώρα η ώρα της συσπείρωσης, της ενότητας και της κινητοποίησης όλων των δυνάμεων και των προσώπων του χώρου μας χωρίς δισταγμούς και προκαταλήψεις», διαμήνυσε ο κ. Βενιζέλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα