Πραγματικό ντέρμπι στον Πειραιά

Του Μανώλη Ασσαριώτη


Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η εφετινή εκλογική αναμέτρηση για την πόλη του Πειραιά. Από τον Α’ γύρο ξεχώρισαν οι συνδυασμοί του νυν δημάρχου, Βασίλη Μιχαλολιάκου, και εκείνος του Γιάννη Μώραλη.

Από την αρχή η μάχη θεωρήθηκε δύσκολη και ακόμα και την ώρα της εκλογικής διαδικασίας φάνηκαν και οι πρώτες… κόντρες, με τον Βασίλη Μιχαλολιάκο να καταγγέλλει ότι ο ίδιος αλλά και οι ψηφοφόροι του δέχθηκαν απειλές και έκανε λόγο για ατμόσφαιρα τρομοκρατίας και περιφρόνησης των

θεσμών, ενώ μίλησε για Μπερλουσκονισμό στον Πειραιά και όπως έκανε γνωστό δέχθηκε τηλεφωνήματα από τους ανθρώπους όλων των κομμάτων και όλοι εκφράστηκαν με απέχθεια για τη διαπλοκή.

Μάλιστα, από την πλευρά του νυν δημάρχου έγινε και έγγραφη καταγγελία με την οποία καταγγέλλεται ο κ. Μώραλης πως ανήμερα των εκλογών είχε βάλει τραπεζάκια σε πολλά εκλογικά κέντρα και υποστηρικτές του μοίραζαν προεκλογικό υλικό, κάτι που απαγορεύεται. Στο δεύτερο σκέλος της καταγγελίας του, ο νυν δήμαρχος Πειραιά υποστηρίζει πως η πλευρά Μώραλη είχε τυπώσει και είχε κολλήσει αυτοκόλλητα με τη φωτογραφία του Βασίλη Μιχαλολιάκου όπου εμφανιζόταν να φοράει ένα πράσινο κασκόλ και έγραφε «Θα ψηφίσετε τον αντι-Ολυμπιακό;»

Ο Γιάννης Μώραλης μιλά για ψευδείς και κατασκευασμένες καταγγελίες από την πλευρά του κ. Μιχαλολιάκου και εξέφρασε την αποφασιστικότητά του να μην επιτρέψει χτυπήματα κάτω από τη ζώνη μέχρι την επόμενη Κυριακή που θα διεξαχθεί ο δεύτερος γύρος. Μάλιστα, ο κ. Μώραλης κατηγόρησε τον κ. Μιχαλολιάκο πως είναι εκπρόσωπος των Ρέιντζερ και των Κενταύρων και έκανε λόγο για προβοκάτσιες. Σημείωσε δε πως δεν πρόκειται να ξαναμπεί στη διαδικασία να σχολιάσει ψέματα, συκοφαντίες και άλλες κατασκευασμένες προβοκάτσιες, όπως είπε συγκεκριμένα.

Keywords
Τυχαία Θέματα