Την πώληση των ενεργειακών ΔΕΚΟ ζητούν οι δανειστές για να κλείσει η αξιολόγηση

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ως βασικό προαπαιτούμενο για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης οι δανειστές θέτουν την πώληση μεριδίων βασικών ενεργειακών ΔΕΚΟ.

Ειδικότερα ζητούν την έναρξη της διαδικασίας πώλησης για το 17% της ΔΕΗ, το 5% του ΟΤΕ, το 34% των ΕΛΠΕ, το 11% της ΕΥΔΑΠ

και το 23% της ΕΥΑΘ. Επιπρόσθετα υπάρχει εξαιρετικά έντονη πίεση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας διαχωρισμού του ΑΔΜΗΕ από την ΔΕΗ, ενώ προβλέπονται και συγκεκριμένες ρυθμίσεις σε ότι αφορά στο άνοιγμα της αγοράς φυσικού αερίου όπως και της αγοράς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Παράλληλα μέχρι και τον επόμενο Μάρτη πρέπει το ΤΑΙΠΕΔ να προχωρήσει στην εκχώρηση του 30% των μετοχών που κατέχει στην εταιρεία «Διεθνής Αερολιμήν Αθηνών». Επιπλέον η κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να προχωρήσει άμεσα στην αλλαγή νομοθεσίας σε ότι αφορά στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Ακόμη περισσότερο με ευθύνη της κυβέρνησης πρέπει άμεσα να διοριστεί ειδικός εξωτερικός σύμβουλος για την ΕΑΒ ώστε να προετοιμαστεί σχέδιο μελλοντικής αξιοποίησης της εταιρείας.

Το άρθρο Την πώληση των ενεργειακών ΔΕΚΟ ζητούν οι δανειστές για να κλείσει η αξιολόγηση εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Αναζητήσεις
τι ζητουν οι δανειστες για να κλειση η αξιολογηση
Τυχαία Θέματα