Διαπραγμάτευση Τσίπρα με Μοσκοβισί και Κερέ για πολιτική λύση

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να μη δεχθεί την επιβολή νέων μέτρων μετά το 2018 θα εκφράσει ο Αλέξης Τσίπρας στις συζητήσεις που θα έχει που θα έχει στις 15:00 με τον Ευρωπαίο Επίτροπο οικονομίας, Πιέρ Μοσκοβισί και στις 17:00 με τον Μπενουά Κερέ, κορυφαίο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Αρχίζει

η πολιτική διαπραγμάτευση

Ο Έλληνας πρωθυπουργός συνομίλησε τηλεφωνικά την Παρασκευή με τον επικεφαλής της Κομισιόν,Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και από σήμερα και έως το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου θα αρχίσει να έχει τηλεφωνικές επαφές με ηγέτες σημαντικών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και παράγοντες των θεσμών.

Η πολιτική διαπραγμάτευση ξεκινά και στόχος του Μεγάρου Μαξίμου είναι να επιτευχθεί συμφωνία μέχρι τις πέντε Δεκεμβρίου. Ωστόσο τα «αγκάθια» είναι μεγάλα ειδικά στα θέματα των εργασιακών και το δημοσιονομικό κενό, ενώ αναμένεται να ψηφισθούν στο Κοινοβούλιο όλα τα κρίσιμα νομοσχέδια μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος θα έχει σήμερα επαφές με ομολόγους του αλλά και με την ηγεσία των θεσμών.

Ο ρόλος του ΔΝΤ

Η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι σίγουρη ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα συμμετάσχει, τελικώς, στο πρόγραμμα και εκτιμά ότι το πιο πιθανό είναι να παραμείνει ως τεχνικός σύμβουλος.

Για αυτό και στο Μέγαρο Μαξίμου αναμένουν ότι στο Eurogroup το ΔΝΤ θα εκφράσει με σαφή τρόπο τη διαφωνία του, ωστόσο δεν θα προβάλει βέτο.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, αύριο έχει προγραμματιστεί να συνέλθει το Washington Group για το ελληνικό χρέος, ενώ σήμερα στις 20:00 συνέρχεται το Euroworking Group.

Η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ

Στις 09:30 συνεδριάζει σήμερα υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να επικυρώσει την πολιτική γραμμή της διαπραγμάτευσης.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα ενημερώνει κυβέρνηση και κόμμα για τις προσδοκίες της ελληνικής πλευράς και τα νεώτερα δεδομένα μετά την τηλεδιάσκεψη του Σαββάτου.

Το άρθρο Διαπραγμάτευση Τσίπρα με Μοσκοβισί και Κερέ για πολιτική λύση εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα