Την Κυριακή αποφασίζουν οι Σοσιαλδημοκράτες για τον Μεγάλο Συνασπισμό

Σε πορεία υλοποίησης φαίνεται πως βρίσκεται ο Μεγάλος Συνασπισμός στη Γερμανία, καθώς στις διαπραγματεύσεις τους Χριστιανοδημοκράτες και Σοσιαλδημοκράτες βρήκαν κοινό έδαφος και αποφάσισαν να αρχίσουν και επίσημα από την ερχόμενη Τετάρτη τις διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Πρώτο βήμα όμως είναι η ενημέρωση των προεδρείων και της κομματικής βάσης των δύο πολιτικών κομμάτων για το τι έχει συμφωνηθεί μεταξύ των δύο πλευρών.

Σήμερα (Παρασκευή) θα ενημερωθεί μέσω τηλεδιάσκεψης το προεδρείο των Χριστιανοδημοκρατών για τις διαπραγματεύσεις, ενώ την Κυριακή

οι Σοσιαλδημοκράτες θα πραγματοποιήσουν ένα μίνι συνέδριο προκειμένου να εξασφαλίσουν και επίσημα τη συναίνεση των μελών τους προκειμένου να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Οι Σοσιαλδημοκράτες θα πρέπει να αντιμετωπίσουν και να ξεπεράσουν τους ενδοιασμούς και τις διαφωνίες που εκφράζονται εντός του κόμματος για την κυβερνητική συμμαχία με τη Α, Μέρκελ, αν και οι πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα στην υλοποίηση του Μεγάλου Συνασπισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα